| 2018. augusztus. 23. | 1 perc olvasás

Az anyatejes táplálás jelentőségére hívták fel a figyelmet

A Soproni Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Intézetének Védőnői Szolgálata 2018. augusztus 23-án rendezte meg a „Természetesen anyatejjel” című rendezvényét.

A Szoptatás Világhetén országszerte programokkal hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás jelentőségére, amely rendezvénynek már nagy hagyománya van városunkban is. A Soproni Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Intézetének Védőnői Szolgálata idén 2018. augusztus 23-án rendezte meg a „Természetesen anyatejjel” című városi programját, amelynek a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola adott otthont. 

A tartalmas  programon kiemelték az anyatejes táplálás fontosságát valamint felhívták a figyelmet arra, hogy az anyatej erősíti az immunrendszert, csökkenti a bölcsőhalál, a későbbi elhízás, a szív- és érrendszeri, illetve allergiás betegségek, valamint a II. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. 

A programon ajándékokkal, tanácsadással és gyermekprogramokkal is kedveskedtek a résztvevőknek, amelynek Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviseletében részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek