| 2022. szeptember. 21. | 1 perc olvasás

Az autisták világának megismertetése volt a cél az Autitok Egyesület rendezvényén

Látlak téged érzékenyítő mozimaraton és szakmai-baráti találkozót szervezett az Autitok Egyesület, hogy felhívja a figyelmet az autista spektrumzavarral élő emberek nehézségeire. A rendezvényen levetített filmek segítségével bepillantást nyerhetnek az érdeklődök ezen emberek hétköznapjaiba.

Tematikus mozimaratonnal és interaktív szakmai beszélgetésekkel várták az érdeklődőket az Autitok Egyesület munkatársai szerdán a Pedagógusok Művelődési Házába.  -  Az a célunk, hogy fogékonyabbá tegyük az embereket az autizmus iránt. Legfőbb célunk, hogy felismerjék, megismerjék, tapasztalják, hogy milyen egy autizmussal élő világa, és ezt elfogadják – mondta el Kállai Anikó, az Autitok Egyesület elnöke.

Sopron környékén is nagyon sok érintett él, akiknek az életét megkönnyítheti az, ha az emberek tudják, értik és elfogadják azt, hogy ha ők kicsit másként élik az életüket. - Nagyon sok autizmussal élő van Magyarországon, százezerre tehető a számuk. Nagyon kevés az információ és a tájékoztatás az autizmusról, a rendezvényünk ezért szeretne egy kis betekintést nyújtani a látogatók számára – tette hozzá Kállai Anikó.
 

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen ott volt dr. Simon István alpolgármester, aki az egyesület 10 éves fennállása óta folyamatosan támogatta az Autitok kezdeményezéseit. - Az Autitok Egyesület egy nagyon jól működő egyesület, komoly közösség. A közösség erősít, ide az autizmussal élő gyermekek, emberek hozzátartozói járnak zömében, hogy megosszák tudásukat, tapasztalataikat, valamint segítik egymást. Az autizmussal élő emberek több segítséget, türelmet igényelnek. Meg kell találni, hogy miben tehetségesek, mit szeretnek, majd ezeket a képességeket, adottságokat kell fejleszteni azért, hogy ezek a gyermekek a jövőben a társadalom hasznos tagjai lehessenek. A történelem számos nagy alakjáról tudhatjuk, hogy autizmussal élt – emelte ki dr. Simon István alpolgármester.  

Fotó: Griechisch Tamás

A mozimartatonon három olyan filmet vetítettek le, melyek lebontják a tévhiteket és segítenek megérteni azt, hogy valójában mire van szükségük az autista embereknek. A filmek között pedig hasznos szakmai tanácsokkal látták el a jelenlévőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek