| 2019. július. 2. | 3 perc olvasás

Az egészségügy kiválóságait díjazták

A soproni egészségügyben dolgozók hivatástudatát ismerték el kedden a Liszt Központban a magyar egészségügy napja alkalmából. A Soproni Gyógyközpont ünnepségén elhangzott: Semmelweis Ignác, az anyák megmentője Sopron környéki vonatkozással is bír.

- Nagy megtiszteltetés, hogy kórházunk fennállásának 100. évfordulóján emlékezhetek önökkel Semmelweis Ignácra, a magyar egészségügy napja kapcsán életre hívott rendezvényen - kezdte így beszédét Dr. Bodnár Judit főorvos, aki az anyák megmentőjének legnagyobb érdemeit, szellemi örökségét is ismertette a hallgatósággal. - A gyermekágyi lázban szenvedő nők halála klórmeszes kézmosással megelőzhető. Ezt bizonyította Semmelweis, miután rájött, hogy a fertőzést az orvosok fertőtlenítetlen kezükkel terjesztették. A főorvos kiemelte: a kézfertőtlenítés ma is az egyik legofontosabb eleme az egészségügyi ellátásnak.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere is megemlékezett beszédében Semmelweis Ignácról. - Ő kicsit hozzánk is tartozik, hiszen Sopron vármegyében, Kismartonban született - emelte ki. - Úgy gondolom, hogy óriási alakja volt Semmelweis Ignác az egészségügynek, mint szakterületnek, hiszen olyan tehetségről beszélünk, amelynek kiemelkedését mi sem bizonyíthatja jobban, mint az, hogy szinte mindenki tudja róla, mit alkotott: megmentett az anyákat - fejtette ki. Dr. Fodor Tamás kiemelte: a soproni egészségügyi intézményekben dolgozók méltók az anyák megmentőjének szellemiségéhez, így a város méltán büszke lehet rájuk. 


fotó: Griechisch Tamás

A beszédek után a díjátadó következett. A hivatásukat kiváló szinten gyakorló egészségügyi dolgozóknak Dr. Kulcsár Dániel megbízott főigazgató, Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Farkas Ciprán városi tanácsnok adták át a díjakat. Az elismerések komoly motiváló tényezőt jelentenek a Soproni Gyógyközpontban dolgozók számára is, ezért számos lehetőséget biztosítanak számukra képzésekkel, támogatással. - Nagyon fontos számomra, hogy képviselhetem a szakdolgozókat - emelte ki Kalmárné Köő Julianna díjazott, a Magyar Egész­ségügyi Szakdolgozói Kamara megyei alelnöke. - Ez egy rendkívüli terület az egészségügyben, ezért szervezünk rendszeres továbbképzéseket, hogy a betegágy mellett dolgozók tudása naprakész lehessen és kiteljesedhessenek hivatásukban. Emellett szervezünk számukra családi napokat is és képviseljük, támogatjuk őket minden területen, ahol csak lehetséges - fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

A Semmelweis Ignác-nap alkalmából az intézmény több mint 50 munkatársa és két osztály kollektívája részesült elismerésben.

Főorvosi kinevezésben részesült: Dr. Agárdi Ildikó adjunktus és Oláhné Dr. Bodnár Mária szakorvos
Címzetes főorvosi kinevezésben részesült: Dr. Horváth Gábor adjunktus
Adjunktusi kinevezésben részesült: Dr. Horváth Szandra szakorvos, Dr. Bernieh Basl szakorvos, Dr. Berta Judit szakorvos, Dr. Félix Melinda szakorvos
Tanácsosi címben részesült: Dr. Hajasné Dr. Hárfai Eszter mb. osztályvezető főorvos, Dr. Peitl Szilárd mb. osztályvezető főorvos, Dr. Szalay Katalin mb. osztályvezető főorvos, Fekete József osztályvezető, Dr. Nagy Róbert részlegvezető főorvos, Sterlik Krisztina vezető ápoló

Semmelweis Napi kitüntetésben részesültek: 
Egresits Oszkárné szakasszisztens
Kovács Ferencné szakápoló
Siska Mónika szülésznő
Máténé Kovács Katalin szakasszisztens
Juhászné Vecseri Edit szakasszisztens
Baumgartner Anita ápoló
Jagadicsné Nagy Melinda vezető asszisztens
Cseh Katalin részlegvezető ápoló
Czinder Csaba ápoló
Némethné Rosta Edina ápoló
Kálmán Edina diplomás ápoló

Baán Erika asszisztens
Varga Irma szakápoló
Traxler Csilla ápoló
Horváth Tünde asszisztens
Bujtásné Oltyán Katalin ápoló
Szappanosné Majoros Krisztina ápoló
Petőfalvi Györgyi részlegvezető ápoló
Gosztola Szabolcsné főműtősnő
Wild Mária ápoló
Németh Istvánné ápoló
Horváth Mária beszerzési ügyintéző
Juronits Jenő csoportvezető
Horváth Attila hardver technikus
Kovács József festő
Göltl Zoltán festő
Horváthné Farkas Ilona műszakvezető szakács
Mészáros Ildikó Központi Takarítószolgálat vezető
Bogár Attiláné Központi Takarítószolgálat munkatárs
Szabó Pálné pénzügyi osztályvezető
Dr. Pécsi Örs adjunktus
Csizovszki Sándor mentálhigiénés szakember
Szijártó Zoltánné titkárnő
Dr. Hoffer Krisztina osztályvezető főorvos
Dr. Tiboldi Zoltán főorvos
Dr. Orbán Ferenc osztályvezető főorvos
Dr. Pesky Judit főorvos
Dukai Gáborné közegészségügyi és járványügyi ellenőr 
Meinczingerné Derdák Katalin gyógytornász
Dr. Gódor Erika orvos
Dr. Bogdán Bence szakorvos
Dr. Pusztai Katalin szakorvos

A Neurológia-Storke Osztály Ápolói Kollektíváját, és a Pszichiátriai Akut és Rehabilitációs Osztály kollektíváját Semmelweis-napi kitüntetés emléklapjával ismerték el.

Árki Jenőné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének Sopron Helyi elnöke a MESZK elismerő oklevelét adta át Kalmárné Köő Júlianna részére a Szakdolgozói Kamara munkájában tanúsított kiemelkedő tevékenységéért.

Az ünnepi rendezvényen a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese működött közre.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek