| 2018. augusztus. 18. | 1 perc olvasás

Az Egyeskő Alkotótábor fiatal művészeinek kiállítása a Várkerület Galériában

A Botorka Művelődési Egyesület 2018-ban nyolcadik alkalommal szervezte meg gyerekek és fiatalok számára az Egyeskő Alkotótábort Erdély csodaszép részén Balánbányán és környékén. Az ott készült alkotásokat ebben az esztendőben is bemutatták szombaton Sopronban a Várkerület Galériában.

Az idei évben tizennégy fiatal vett részt a művészeti táborban, akik Erdélyből, a Felvidékről és Magyarországról érkeztek a festői környezetben található Balánbányánra, ahol egy hetet töltöttek el együtt kedvenc időtöltésüknek hódolva és ahol a szorgos munka mellett szoros barátságok is szövődtek.  

A táborban készült alkotásokból az idei esztendőben is nyílt egy kiállítás Sopronban, amely a Soproni Képzőművészeti Társaság együttműködésével valósulhatott meg és amelynek a Várkerület Galéria adott otthont. 

Az ünnepélyes megnyitón -  melyen a fiatal alkotók mellett helyi művészek is részt vettek - Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára köszöntötte a megjelenteket, majd Filep Márk önkormányzati képviselő, Sopron Megyei Jogú Város nevében mondott nyitógondolatokat. 

Filep Márk örömét fejezte ki, hogy már nagy hagyományoknak örvend Sopron Megyei Jogú Város önkormányzatának az együttműkődése  a Botorka Kulturális Egyesülettel valamint a Panoráma Világklubbal, amelynek egy újabb állomásához érkeztünk ezzel a kiállítással. Filep Márk köszönetét fejezte ki a város nevében mindazoknak akik közreműködtek abban, hogy ez a kiállítás illetve soproni látogatás a fiatal alkotók számára ismét létrejöhetett és reményét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy ez az ő számukra sokáig emlékezetes utazás marad éppen úgy, ahogy a balánbányai alkotótábor. 

A megnyitón Mihály Csaba, a Botorka Művészeti Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki, hogy idén is  lehetőségük nyílt Sopronban is bemutatni az Egyeskő alkotótáborban készült képeket és örömét fejezte ki, hogy a már hosszú évekre visszatekintő együttműkődés Sopron és a Botorka Egyesület között továbbra is töretlen és amely remek bemutatkozási lehetőséget biztosít a fiatal művészek számára.   

A megnyitó után az érdeklődök megtekinthették a többféle technikával készült képeket, amelyek közül sok igazán elbüvölte a közönséget, hiszen igazán remek alkotások születtek ebben az esztendőben is.  

Legnépszerűbb cikkek