| 2020. szeptember. 18. | 1 perc olvasás

Az egyetemi polgárok egészségének megóvása elsődleges a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetemen a hallgatók és a munkatársak egészségének megóvása, valamint a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében szigorú intézkedések, rektori utasításokban kiadott részletes szabályok mellett kezdődött meg a tanítás ebben a szemeszterben.

Maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás, folyamatos testhőmérséklet ellenőrzés mellett folyik az intézményben az oktatató-kutató munka. Az egyetem felhívja az érkező vendégei figyelmét a szabályok maximális betartására, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést. 
Az utasítások, valamint a szabályok következetes betartásának és betartatásának is köszönhetően nem alakult ki gócpont az intézményben, eddig mindösszesen három hallgató covid tesztje volt pozitív, 35-en pedig járványügyi megfigyelésben vagy hatósági házi karanténban vannak. Ezen hallgatók szabályok szerinti elkülönítését végrehajtották, az egyetem számukra ellátást és mentális támogatást is biztosít. 


Forrás: botanikuskert.nyme.hu/

A mozgás, a friss levegőn és napfényen történő tartózkodás erősíti az ember immunrendszerét, amire most kiemelten szüksége van mindenkinek a pandémiás időszakban. Az Egyetemi Élő Növénygyűjtemény, a Botanikus Kert lassan felveszi ezer színben pompázó őszi köntösét, itt továbbra is szívesen látják a soproni polgárokat és az itt tartózkodó turistákat egy kellemes sétára.

Legnépszerűbb cikkek