| 2016. október. 9. | 2 perc olvasás

Az együttműködésnek és adottságoknak köszönhetően kiemelkedő turisztikai központtá válhat a térség

A tizedik fesztivál és az a tény, hogy az Eszterháza Központ és a Soproni Szakképzési Centrum együttműködési keretmegállapodást írt alá azt bizonyítja, hogy Fertőszéplak és jelenlegi településvezetője sikeresen alkalmazza azt az elvet, hogy ami jó gyakorlat az eddigiekből, az mind jó Fertőszéplaknak is.

Idén is sikeres volt a Fertőszéplaki Tájházakban tartott Tökfesztivál, amelyen tökös ételek gazdag választéka, színes programkínálat is várta az érdeklődőket.

Az eseményen Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket, melyben hangsúlyozta: 

A tizedik fesztivál és az a tény, hogy az Eszterháza Központ és a Soproni Szakképzési Centrum együttműködési keretmegállapodást írt alá azt bizonyítja, hogy Fertőszéplak sikeresen alkalmazza azt az elvet, hogy ami jó gyakorlat az eddigiekből, az mind jó Fertőszéplaknak is.

A Tökfesztivál sikere és ami ma itt a 10. Tökfesztiválon látható azt bizonyítja, hogy ha egy településvezető jól sáfárkodik mindazzal, ami a településén adott, akkor az eredményessé válik a település, az itt élők javára. Hiszen fenntartótól függetlenül Fertőszéplaknak, mint településnek is vonzerőt adnak a Fertőszéplaki Tájházak, az itteni gasztronómiai és kulturális fesztiválként immár nemzetközi népszerűségnek is örvendő eseményként. Továbbá az Eszterháza Központtal való együttműködéssel mindennek hatása kiterjeszthető, mert a Soproni Szakképzési Centrummal kötendő megállapodásnak köszönhetően az együttműködés és az épülő új iskola mind a térség turisztikai lehetőségét is szolgálja, azt, hogy kiemelt turisztikai központtá válhasson az egész térség. 

Ezt követően látták el kézjegyükkel a keretmegállapodást Bodrogai László és Králik Tibor főigazgatók , az Eszterháza Központ és a Soproni Szakképző Centrum nevében. A együttműködési keretmegállapodás célja, hogy a Nyugat-Dunántúl legjelentősebb örökségturisztikai helyszíne és kutatóközpontja, az Eszterháza Központ, valamint a Soproni Szakképzési Centrum, mint Sopron és a Fertő-táj világörökségi térségének átfogó szakképzési centruma kinyilvánítják arra irányuló szándékukat, hogy a térség és a hazai gazdaság fejlesztése érdekében tartósan együttműködnek.

Az együttműködésben közreműködő felek törekednek arra, hogy közöttük tartós oktatási, pályázati, szakmai munka alakuljon ki, amely mindkét fél és a térség javát szolgálja. Eszközeiket és lehetőségeiket egyesítve segítik a jövő szakemberei számára, hogy az elméleti tudás megszerzése mellett jobban megismerhessék a gyakorlat alapjait; tájékozódhassanak a legújabb  szakmai trendekről; megismerkedhessenek a legújabb módszertannal és eljárásokkal, hogy az elméleti oktatás keretében szerzett ismereteket minél hatékonyabban ültethessék át a gyakorlatba is.

Az eseményen tökkel készült ételek gazdag kínálata várta az érdeklődőket, volt tökkel készült rétes, sültek, saláták, inni- és ennivaló, kézműves portékák.

Legnépszerűbb cikkek