| 2023. december. 29. | 1 perc olvasás

Az emberkereskedelem áldozatira hívták fel a figyelmet a rendőrség munkatársai

A Lövői Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében megrendezett decemberi évzáró értekezleten tartott Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy és Cservenák Helga rendőr őrnagy előadást az emberkereskedelem áldozatairól.

Az esemény célja a jelzőrendszeri tagok motiválásán túl a társadalom érzékenyítése volt. Az előadók kihangsúlyozták, hogy senkinek sem szabad szó nélkül elmennie a probléma mellett, fel kell ismerni ha valaki bajban van, és segítséget kell neki adni! Tévhit, hogy az emberkereskedelem Magyarországon nem fordul elő csak külföldön.

Legfontosabb feladat a megelőzés, nem szabad bedőlni a jó szándékúnak tűnő, de mégis gyanús felajánlásoknak, lehetőségeknek. Ne higgyen az úgynevezett „loverboynak”, de annak a barátnőnek se, aki azt állítja, hogy külföldön nyelvtudás nélkül könnyedén meg tudja csinálni a szerencséjét.

A nap 24 órájában ingyenesen segítséget lehet kérni a 06 80 225 225-as áldozatsegítő vonalon, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) 06 80 20 55 20-as számán, és a 112-es segélyhívón.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek