| 2018. február. 2. | 1 perc olvasás

Az építészet költészete!

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban nyílt Sólyom Miklós MMA és Európa díjjal elismert építész grafikáiból kiállítás, mely tárlat február 16-ig tekinthető meg.

A kiállítás pénteki megnyitóján Sass László önkormányzati képviselő, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke mondott köszöntőt.

Beszédében kiemelte, hogy az építész sok szállal kapcsolódik Sopronhoz. Balfon született, de az általános iskolát és a gimnáziumot is a Leghűségesebb városban  járta ki, nagyszerű és legendás soproni tanárai voltak ezen évek alatt, akik hatással voltak Sólyom Miklósra, és érdeklődését felkeltették a művészetek iránt is. Számos elismerést és díjat nyert az évek folyamán, nem csak gimnazista és az egyetemi tanulmányai alatt, hanem később is, a felnőtt életben. Mind hazánkban, mind Európában, vagy akár a Közel-keleten is megtalálhatóak munkái.

fotó: Griechisch Tamás

Bauer Péter építész és költő megnyitójában elmondta, hogy az építész és grafikus itt kiállított munkái történeteket mesélnek el. Bolla Csaba költő versei mutatják meg ezt a vizuális átalakulást. A művész munkájában, legyen az bármekkora feladat, a maximaliátsra törekszik. 

A megnyitón elhangzott: alkotóvá, teremtővé, az ember akkor válik, mikor a környezetét, a természetet, az épített környezetét, vagy akár a világ felépítését elemzi, és azt magába szívja. Egyszerre látja a teljes egészt a részletekben, a formában és megvalósítja azokat, akár grafikában, plasztikában, vagy éppen egy épületben, nem ismételve önmagát.

fotó: Griechisch Tamás

A megnyitón közreműködött Mátyás Zsuzsánna fuvolán és Papp Márk, aki verset mondott.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek