Az erőemelés elitjében Majoros Krisztina

Kiemelkedő versenyzéssel ért fel a dobogó legfelső fokára Majoros Krisztina, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán. A kapuvári versenyző saját súlycsoportjában fekvenyomásban, felhúzásban és guggolásban is a legjobbnak bizonyult, valamint 4 országos csúcsot döntött.

Az erőemelés célja, hogy a három fogásnem mindegyikében - guggolás, fekvenyomás, felhúzás - a lehető legnagyobb súlyt igyekezzünk megmozgatni, a szabályok betartása mellett. Majoros Krisztinának ez kiemelkedően sikerült. A 67,5 kg súlycsoportban mindhárom kategóriában a legjobb eredményt érte el.
Guggolásban 185 kg-ot teljesített, fekvenyomásban 85 kilogrammot sikerült elérnie, és felhúzásban pedig 172,5 kilogrammot kapott fel a földről a fiatal versenyző.

A Raw Guggolás Open Abszolút kategóriában szintén elsőként teljesített, Raw Erőemelés Open Abszolútban pedig másodikként végzett.

„A tavalyi verseny után született egy elhatározás, még pedig az, hogy ELIT erőemelő akarok lenni, ami most sikerült is. Aki benne van ebben a sportban, tudja, hogy mennyi munka ez. Jövőre már én is az ELIT sportolók között mérettethetem meg magamat. Fizikálisan és mentálisan is fejlődtem. Valóban: az út is fontos, nem csak a végcél. Ezen az úton segített végig edzőm, Barna Tamás, aki nagyon sokat tett hozzá ehhez a sikerhez – árulta el a sportoló.

Idén már nem indul több versenyen Majoros Krisztina, de az edzés és a pihenés ebben az időszakban is kiemelt szerepet kap.

Legnépszerűbb cikkek