| 2018. március. 16. | 1 perc olvasás

Az "ÉSEK" izgalmas vizuális kalandja

Új kiállítás nyílt a Szent György utcai Torony Galériában „ÉSEK’ címmel, amely Glázer-Kozma Edit festőművész alkotásait mutatja be.

A megnyitón az „ÉSEK” hosszú sorát sorolta fel köszöntőjében Magyar Mónika garfikusművész, egyenként és részleteiben is izgalmas összefüggéseket generálva arra, hogy a fogalmak miként és hogyan közelíthetőek a festmények élményvilágához.

Tűnődések, fürdőzések, áttűnések, fűződések, pihenések, lebegések, rezgések, elmélkedések, elrejtőzések, emlékezések, feledések, jelenések, közelítések, melegedések, méregtelenítések, ízlelések, csevegések, elhelyezkedések, felemelkedések, időtöltések, kikötések, közlések, létezések, tükröződések, átkelések, áttekintések, észlelések, újjászületések, üdülések…. a sor folytatható és folytatandó. A sorrend megváltoztatható, súlyozható is, mindenkinek aszerint, amint átéli a látottakat és amint azokhoz viszonyulni képes.

Ehhez az intellektuális kalandhoz ajánljuk, hogy tekintsék meg Glázer-Kozma Edit festményeit 2018. március 23-áig a Torony Galériában, a Szent György utcában.


fotó: Horváth Zsolt

fotó: Horváth Zsolt

fotó: Horváth Zsolt

fotó: Horváth Zsolt

fotó: Horváth Zsolt

fotó: Horváth Zsolt

Legnépszerűbb cikkek