Az Esterházyak 20. századi történelmének izgalmasan lebilincselő fejezetei fotókon

Az Emlékhelyek napján a fertődi Esterházy-kastélyban a látogatók az erre az alkalomra kiállított korabeli, családi fotókról és az ezekhez kapcsolódó tematikus vezetéseken nyerhettek különleges betekintést az Esterházy-család Trianont, majd a világháborúkat megélt tagjainak sorsába.

Megindító, részleteiben kevesek által ismert, arisztokrata-sorsok, a történelmi család 20. századi megújulásának, szétdarabolásának és talpra állásának története tárult ezen a napon az érdeklődők elé.

A képek izgalmas jeleneteket örökítettek meg: látható volt egy autóversenyen készült száguldás, aztán a sivatagban megörökített jelenet, és a családi események derűs csoportképei is.

 

Boldog és dicső időszakok, majd a második fénykort követő drámai kor lenyomatai a fotók, amint a 20. század vészterhes, pusztító háborúkat is hozó időszaké is, sorsoké, küzdelmeké.
A súlyos vesztességek és csapások ellenére ugyanakkor a helytállás is jellemezte a kort – ezt is üzenték az erre az alkalomra Esterházy Antal herceg úr családi albumából származó fotók, amelyek eddig nem láthatott a nagyközönség és amelyekkel az Emlékhelyek napja idei tematikájához - amely a Trianon 100 volt - a már megszokott igényes és színvonalas programmal csatlakozott a az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Nonprofit Kft.

Legnépszerűbb cikkek