| 2018. december. 20. | 1 perc olvasás

Az év utolsó közgyűlése Sopronban

Csütörtökön főként technikai kérdésekben születtek döntések, valamint a Szociális és Fejlesztő Központ létesítése is napirendre került, melyet egyöntetűen meg is szavaztak a képviselők.

A rendes közgyűlés első napirendi pontjaként Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2019. évi belső ellenőrzési tervéről tárgyaltak a képviselők. Ezt követően meghatározták, hogy 2019 első félévben ötször ül majd össze a közgyűlés – először február 28-án. A következő napirendi pontban felülvizsgálták a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött, a 2019-es évet érintő együttműködési megállapodásokat. Ez a roma, német, bolgár és horvát nemzetiségi önkormányzatokat érinti.

Sopron Önkormányzata 2019 január elsejével megalapítja a Soproni Önkormányzati Intézmények Könyvelési Szervét. Az önkormányzati intézmények gazdasági feladatainak szervezése kerül át az új szervezethez, Sopron Polgármesteri Hivatalától. A közgyűlés az alapítással kapcsolatos intézkedéseket szavazott meg. 

A rendkívüli közgyűlés első napirendi pontjában elbírálták a Deák téren található multifunkciós épület hasznosítására beérkező pályázatokat. A testület az „M85 gyorsforgalmi út Fertőrákos-Sopron Országhatár szakasz, a 8647. jelű Sopron, Északnyugati elkerülő úttal” projektben szereplő önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatban is döntött.

Ezután a közgyűlés a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel kötendő feladatellátási szerződést tárgyalta. Ennek lényege a Szociális és Fejlesztő Központ létesítése. Ez kötelező önkormányzati feladat, amelyet a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vállalt magára. A központ a Balfi út 31. szám alatt létesül majd és várhatóan a jövő év első felében kezdi meg a működését. Az intézményben lakcímkártyával rendelkező gyógyulni akarni rászorulókon segítenek a szakemberek. A szerződést valamennyi politikai párt képviselője vita nélkül támogatta.

Módosították a gyermekétkeztetés díjait, az eddigi kedvezmények megtartása mellett. Az ülésen a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat magasabb vezetői álláshelyére benyújtott pályázatról is döntöttek.

Legnépszerűbb cikkek