| 2022. február. 27. | 1 perc olvasás

Az idegenvezetők világnapja alkalmából számos vezetett séta várta a soproniakat

Idén 14. alkalommal várták az érdeklődőket különböző programokkal vasárnap Sopronban az idegenvezetők világnapja alkalmából, amelyet 1985 óta hagyományosan február utolsó vasárnapján tartanak.

A Soproni Idegenvezetők Köre az ingyenes városnéző túrákra már délelőtt 10 órakor várta az érdeklődőket. Cséry Katalin idegenvezető történelmi belvárosi sétát tartott, ahol az érdeklődőkkel az általuk szinte mindennap látott épületekkel kapcsolatos történelmi ismereteit osztotta meg. Elmondta: annak ellenére, hogy a látnivaló adott, a mögöttük lévő információ folyamatosan bővül. Példaként említette a Cézár-ház történetét, amely az Ihász családot követően 1952-ig a Caesar család otthona volt. 

Máthé Alexandra​​​​

Fekete Győző idegenvezető ezúttal Sopron bécsi külvárosába invitálta a kíváncsi látogatókat egy sétára. Fekete Győző szerint a poncichter negyedet sokan ismerik, de keveset tudnak róla, annak ellenére, hogy a városrész szinte majdnem mindegyik háza gazdag történelmi múlttal rendelkezik.

Az idegenvezetők világnapja alkalmából tartott sétákon a történelmi belváros és a bécsi külváros mellett a bor és az irodalom is szerepet kapott. 

Máthé Alexandra

A belvárosi programokon kívül a látogatók a Lőverekben is barangolhattak, megismerhették a Deák tér titkait és túrázhattak a Károly-kilátóhoz is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek