| 2021. január. 7. | 1 perc olvasás

Az idősotthonokban is megkezdik az oltást csütörtökön

Az oltási tervnek megfelelően, az egészségügyi dolgozók oltása mellett csütörtökön fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is. Ez kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre – tájékoztatta a Koronavírus Sajtóközpont szerda este az MTI-t.

Az igényeket minden idősotthonban, fekvőellátást nyújtó szociális intézményben felmérik – írta a Koronavírus Sajtóközpont, arra biztatva a dolgozókat és az időseket, "hogy védjék magukat, és éljenek az oltás lehetőségével". Az oltások ütemét a Magyarországra érkező vakcinaszállítmányok határozzák meg - írták a közleményben.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: az egészségügyi dolgozók után a második körben a szociális és idősotthonok lakói és dolgozói kapják meg a védőoltást, ezekbe az intézményekbe mobil oltócsoportokat küldenek. Hozzátette: a nagylétszámú intézményekben kezdik az oltások beadását.

Elsőként csütörtökön az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában kezdik meg az oltást "a mobil oltócsapatok": a fővárosi Pesti úti idősotthonban, az újpalotai Olajág otthonban, egy pécsi és egy miskolci idősotthonban. A Soproni Szociális Intézményben jelenleg az igényfelmérés van folyamatban.​

Borítókép forrása: pixabay.com

 

Legnépszerűbb cikkek