Az illegális szemétlerakás, falopás megelőzésére is bevetik a drónt

A Soproni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt-vel együttműködve a pilóta nélküli légi jármű segítségével végzett ellenőrzést Iván térségében.

Az erdőkben súlyos károkat lehet okozni fakivágással, falopással, orvvadászattal, illegális szemétlerakással, gyújtogatással, rongálással és úthasználattal is. Az év novemberétől kezdődött ellenőrzések fő célja ezen jogsértések megelőzése. Eddig Iván térségeben szállt fel négy alkalommal a rendőrségi eszköz a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. tulajdonában lévő erdők fölé. Az akció várhatóan a fűtési szezon végéig tart majd a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy közös érdekünk természeti környezetünk fokozott védelme, ezért is fontos mindent megtennünk erdőink megóvása érdekében! Ahhoz, hogy valaki az erdőt érintő tevékenységeket jogszerűen végezhesse, engedélyre és az azt igazoló dokumentumokra van szüksége. Ezek hiányában szabálysértést vagy bűncselekményt követ el.  Mindenképpen érdemes előzetesen tájékozódni az erdészetnél mielőtt az adott személy bármilyen erdőt érintő munkálatba kezd, mert nemcsak a fakivágásnak és a vadászatnak, hanem akár az ágfagyűjtésnek, gombászásnak, gyógynövényszedésnek is megvannak a szigorú szabályai.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság
fotó: Soproni Rendőrkapitányság

 

Legnépszerűbb cikkek