| 2022. április. 9. | 1 perc olvasás

Az M85-ös autóúton fogták el az embercsempészt

Egy román sofőr 15 illegális migránst akart Ausztriába vinni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársai – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya jelzése alapján – 2022. április 8-án 20 óra 35 perckor egy román honosságú gépkocsit állítottak meg az M85-ös autóúton a 74. kilométerszelvényben.  A járművet egy román 60 éves férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében tizenöt  – magukat szír és palesztin állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

Borítókép; police.hu 

Legnépszerűbb cikkek