Az M85-ös gyorsforgalmi út utolsó szakaszára várják az ajánlatokat

  2018. szeptember 26. - www.sopronmedia.hu

Újabb szakaszához érkezett az M85-ös út építése. Nyílt közbeszerzést írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M85-ös gyorsforgalmi út Fertőrákos és a soproni országhatár közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére.

A 2x2 sávos gyorsforgalmi út közel 4 kilométer hosszú lesz. A 84-es számú főút határátkelőhely és az új M85-ös gyorsforgalmi összekötése is a tervek között szerepel. Az új útszakaszon egy 780 méter hosszú - 2x2 sávos - alagút, két közúti híd és egy csomópont is lesz. Az ajánlatok beadási határideje november 7.

Mint ahogy arról már korábban beszámultunk, a 171 milliárd forintos beruházás egyike azon fejlesztéseknek, amely teljes egészében hazai forrásból valósul meg. Az 57,45 km hosszú szakaszon 7 különszintű csomópont, 45 hídműtárgy, két az autóutat és a vasutat egyszerre keresztező vadátjáró épül, valamint egy pár komplex és két pár egyszerű pihenő létesül Babótnál, Fertőszentmiklósnál és Kópházánál. Nagycenken új üzemmérnökségi telepet is létesítenek. A beruházás során 16,89 km országos közúti korrekció és új nyomvonalon vezetett út, illetve 134,5 km vadvédő kerítés létesül. A környéken élők komfortérzetének javítása céljából 3 km-en zajvédőfalat is kiépítenek.

Felvételeink júniusban készültek Nagycenknél

Felvételeink júniusban készültek Nagycenknél

A kivitelezés 4 építési szakaszon folyik Farádtól a Sopron, Fertőrákos csomópontig. Júniusban a nyomvonalon a régészeti megelőző feltárásokat végezték, valamint a geodéziai alapponthálózat létesítését és a munkaterület tűzszerészeti átvizsgálása és robbanószerkezet mentesítését. 

Sopronmédia

Így épül az M85 új szakasza #M85 #dron #sopronmédia #nagycenk #útépítés #végre #jó

Kérem, várjon... Kérem, várjon...