| 2021. augusztus. 11. | 1 perc olvasás

Az M85-ös körgyűrű a városi közlekedés problémáit is megoldja

Jó ütemben halad a Bécsi-dombi alagút kivitelezése - emelte ki Facebook-bejegyzésében dr. Farkas Ciprián. A polgármester hozzátette: fontos fejlesztés ez, hiszen ezáltal egy olyan körgyűrű jön létre, amely a városi közlekedés problémáit is megoldja.

Mint arról már beszámoltunk, kormányzati támogatásból tavaly kezdték meg a 780 méter hosszú alagút építését, ahol a Dömper és a Subterra-Raab dolgozik, kiegészülve a Pannon-Dobrastav Kft.-vel hármas konzorciumban (SDD Konzorcium). Az egyik alagútban már a 300 métert, a másikban 110 métert haladtak a munkálatok során. Ez az első olyan 2x2 sávos alagút, amelyet teljes egészében magyar szakemberek, tervezők, cégek építenek hazánkban a lehető legmodernebb technológia alkalmazásával.

2020. december 16-án indulhatott meg a forgalom az M85-ös út Sopron - Csorna közötti szakaszán. A beruházással városunk is bekapcsolódott az országos gyorsforgalmi úthálózatba. Sopron polgármestere ennek kapcsán kiemelte, hogy ezáltal a soproniak több évtizedes álma valósult meg.

Legnépszerűbb cikkek