Az Ojtozi-szorosban járt a Jereván lakótelep nyugdíjas klubja

Az Ojtozi csata évfordulóján a soproni Jereván lakótelepen működő Lővéri Nyugdíjas Klub a Magyar Királyi 18. sz. Soproni Gyalogezred honvédjainak az Ojtozi-szorosba állított emlékművéhez látogatott, amelyet Sz. Egyed Emma alkotásaként 2006-ban állítottak fel újra Ojtozban.

A több mint 1000 kilométeres távolság megtételét a rendkívül érdeklődő  és aktív közösségi életet élő soproni nyugdíjasok az ojtozi csata  tavalyi, 100 éves évfordulója után határozták el, azt követően, hogy a  klubban a témában könyvbemutatót és előadást is szerveztek.

Dr. Koltai Miklósné, a klub elnöke elmondta: A maradandó élményeket adó  útjuk során lépten-nyomon megtapasztalták, hogy a soproni honvédok  emlékezete és tisztelete Ojtozban ma is elevenen él. Ez az utóbbi  évekbeli kapcsolatfelvételnek és a soproniak által újraállított  emlékműnek is köszönhető.

Szeretetteljes fogadtatásban és különleges  megbecsülésben részesültek a soproni nyugdíjasok, akiket a település  polgármestere, Dimény Zoltán személyesen fogadott és látott vendégül. Az  csak természetes, hogy beszámolót is tartanak majd Sopronban és  kiállítást is rendeznek mindazokról a felejthetetlen felemelő  élményekről, amelyeket útközben élhettek át Erdély nevezetes történelmi  helyszínein, az erdélyiek között az ezeréves határig tartó útjuk során, ahol jó volt magyarnak, soproninak lenni.

Legnépszerűbb cikkek