Az Önkormányzat segítséget nyújt a helyi vállalkozásoknak

A vállalkozásokat és magánszemélyeket segítő intézkedésekről,az adventi vásár lebonyolításáról, a Múzeumnegyed kivitelezéséről és az M85-ös gyorsforgalmi út építéséről is beszámolt dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere Mozaik című műsorunkban.

Az októberi közgyűlés legfontosabb döntéseit is ismertette Sopron város polgármestere. Dr. Farkas Ciprián kiemelte: Az idei adventi időszak a koronavírus-járvány miatt más lesz mint amit a korábbi években megszoktunk.

- Az idei adventi vásár megrendezésénél több szempontot is figyelembe vettünk. Az emberek biztonsága az első, ezért az idei vásár a járványügyi szabályok betartásával fog megvalósulni. A rendezvényeken a védőtváolság betartása és a maszkhasználat is kötelező lesz. A soproni szolgáltatók és vállalkozók részére, korlátozott számban ingyenesen biztosítunk faházakat ebben az időszakban. Az intézkedéscsomag részeként november 27. és január 6. között a vendéglátóipari teraszoknak a közterület használati díjat nem kell megfizetniük, emellett december 21-e és január 3-a között az felszíni közterületi parkolás az egész város területén ingyenes lesz – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.


Fotó: Griechisch Tamás

A polgármester a Modern Városok Program részeként megvalósuló Múzeumnegyed kapcsán kiemelte: A beruházásnak köszönhetően egy új, korszerű, modern múzeumi tér épül Sopronban.

- A Múzeumnegyed 3,2 milliárd forint kormányzati támogatásból fog megvalósulni, ami a Tábornok-házat, a Storno-házat és a Fabricius-házat kapcsolja össze egymással. Sopron rendkívűl gazdag építészeti, és kulturális örökséggel rendelkezik, melyeket az útokor számára is meg kell őriznünk - emelte ki dr. Farkas Ciprián.


fotó: Griechisch Tamás

- A napokban az M85-ös gyorsforgalmi út alagútjának fejtése is megkezdődött. Ez az alagút szükséges ahhoz, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út elérje az oszták-magyar határt. Sopron mellett egy körgyűrű jön létre, ami 2024-ben lehetővé teszi, hogy az átmenő teherforgalom ne haladjon a városon keresztül. Várhatóan december közepén elkészül az M85-ös Sopron-Csorna közötti szakasza, melynek köszönhetően gyorsforgalmi úton keresztül juthatnak el a soproniak Budapestre. Ezzel a beruházással egy évtizedes álom válik valóra, melynek köszönhetően Sopron bekapcsolódik a hazai gyorsforgalmi úthálózatba – tudtuk meg dr. Farkas Cipriántól. 

Legnépszerűbb cikkek