| 2021. január. 7. | 1 perc olvasás

Az operatív törzs a középiskolai digitális oktatás meghosszabbítását javasolja a kormánynak

Egy nap alatt 146 embernél mutatták ki az új koronavírus fertőzést ezzel 19225-re emelkedett Győr- Moson-Sopron Megyében az igazolt fertőzöttek száma – derült ki a koronavirus.gov.hu csütörtökön közzétett adataiból. A járványügyi adatokat elemezve az operatív törzs azt tanácsolta a kormánynak, hogy a középiskolák január 11. után is a digitális tanrendben működjenek.

Az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskoláknál hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet, vagyis folytatódjon a köznevelésben és a szakképzésben a digitális munkarend - mondta a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett arra, a kormány november 11-én rendelte el a 9-12. évfolyamokon a tantermen kívüli digitális oktatást, majd ezt decemberben további egy hónappal meghosszabbította. Hozzátette: a járványügyi helyzet javulásával folyamatosan elemezték, vissza lehet-e állni a jelenléti oktatásra január 11-e után.

Az államtitkár azt kérte az oktatási intézményektől, úgy készüljenek, hogy várhatóan január 11-én még nem áll vissza a jelenléti oktatás a 9-12. évfolyamokon.
Hozzátette: a kormány a többi intézkedéssel együtt határoz majd a kérdésben, és várhatóan pénteken ismertetik a döntést.

Legnépszerűbb cikkek