| 2023. december. 18. | 1 perc olvasás

Az öröm lángja is fellobbant Sopronban

A harmadik adventi gyertya lángja is fellobbant Sopronban, a Fő téren felállított adventi koszorún vasárnap este. Az ünnepségen dr. Barta Zsolt református lelkipásztor, valamint Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő osztotta meg ünnepi gondolatait.

Rengetegen gyűltek össze vasárnap este Sopron Fő terén, ahol ma lángra gyúlt az adventi koszorú harmadik, örömöt jelképező gyertyája is. A rendezvényen Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő egy mesével osztotta meg ünnepváró gondolatait. 

Dr. Barta Zsolt református lelkipásztor keresztelő János alakját idézte fel. - Ő a Júdeai pusztában nemcsak előre tekintett, hanem ő maga testesítette meg mindazt a reménységet, amely a Messiáshoz kapcsolódott az évszázadok során. Arra szeretném most felhívni a figyelmet, hogy Isten munkája mindenki életében ott van, és ahhoz, hogy a remény megszülessen az életünkben, vissza kell tekintenünk, és meg kell látnunk, mit tett értünk Isten. A remény előtt a hálának kell megszületnie a szívünkben. 

A gyertyagyújtáson a Soproni Református Egyházközség Gárdonyi Zoltán Kórusa tette meghittebbé a hangulatot. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek