Az ország első Rendészeti Integrált Központja épül meg Sopronban

  2020. december 22. - www.sopronmedia.hu

Újabb óriási jelentőségű beruházás valósul meg Sopronban, Magyarország Kormányának köszönhetően ugyanis városunkban épül meg az ország első Rendészeti Integrált Központja. Ez hazánk első olyan mintaprojektje, ahol szakmailag együtt dolgoznak majd a rendvédelmi szervek.

Sopronban épülhet meg Magyarország első Rendészeti Integrált Központja, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás - mindezt sajtótájékoztató keretében jelentették be a volt "48-as laktanya" területén. A beruházás egy mintaprojekt is egyben, amelyre eddig az országban sehol sem volt példa.

fotó: Griechisch Tamás

- Óriási jelentőségű beruházásról van szó, ugyanis a Soproni Rendészeti Integrált Központ lesz az első az országban. Ez egy mintaprojekt, ahol egymással szorosan együttműködve dolgoznak majd a rendvédelmi szervek, a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és az alkotmányvédelmi hivatal is - fejtette ki Barcza Attila országgyűlési képviselő, aki  köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, hogy a következő évek egyik legnagyobb fejlesztése valósulhat meg nálunk. A képviselő hozzátette még: - A soproni emberekért végezzük a munkánkat, a helyiek közbiztonsága, és védelme rendkívül fontos. Ezzel a fejlesztéssel ebben is előre tudunk lépni.

A frissen megjelent kormányhatározat szerint 480 millió forint kormányzati forrásból kezdődhet meg az előkészítése az új komplexumnak.   

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta, a Sopronban és környékén élők biztonsága más minőségi szintre fog emelkedni.- A mintaprojekt remek lehetőséget ad a fejlődésre. Indokolt ez a fejlesztés, hiszen a rendőrség egy több mint száz éves épületben teljesíti mindennapi szolgálatait, a katasztrófavédelem pedig műemléképületben dolgozik jelenleg. Sopron hasznára fog válni a Sopron Rendészeti Integrált Központ, hiszen a város az elmúlt években számos szegmensben fejlődött, és a biztonságot, és a lakosaink védelmét is magasabb szintre kell növelni. A fejlesztés a volt 48-as laktanya területén valósul meg, amelynek területi rehabilitációja is  elkezdődik ezzel a beruházással -emelte ki.

fotó: Griechisch Tamás

Kérem, várjon... Kérem, várjon...