Az ország első Rendészeti Integrált Központja épül meg Sopronban

Újabb óriási jelentőségű beruházás valósul meg Sopronban, Magyarország Kormányának köszönhetően ugyanis városunkban épül meg az ország első Rendészeti Integrált Központja. Ez hazánk első olyan mintaprojektje, ahol szakmailag együtt dolgoznak majd a rendvédelmi szervek.

Sopronban épülhet meg Magyarország első Rendészeti Integrált Központja, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás - mindezt sajtótájékoztató keretében jelentették be a volt "48-as laktanya" területén. A beruházás egy mintaprojekt is egyben, amelyre eddig az országban sehol sem volt példa.


fotó: Griechisch Tamás

- Óriási jelentőségű beruházásról van szó, ugyanis a Soproni Rendészeti Integrált Központ lesz az első az országban. Ez egy mintaprojekt, ahol egymással szorosan együttműködve dolgoznak majd a rendvédelmi szervek, a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és az alkotmányvédelmi hivatal is - fejtette ki Barcza Attila országgyűlési képviselő, aki  köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, hogy a következő évek egyik legnagyobb fejlesztése valósulhat meg nálunk. A képviselő hozzátette még: - A soproni emberekért végezzük a munkánkat, a helyiek közbiztonsága, és védelme rendkívül fontos. Ezzel a fejlesztéssel ebben is előre tudunk lépni.

A frissen megjelent kormányhatározat szerint 480 millió forint kormányzati forrásból kezdődhet meg az előkészítése az új komplexumnak.   


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta, a Sopronban és környékén élők biztonsága más minőségi szintre fog emelkedni.- A mintaprojekt remek lehetőséget ad a fejlődésre. Indokolt ez a fejlesztés, hiszen a rendőrség egy több mint száz éves épületben teljesíti mindennapi szolgálatait, a katasztrófavédelem pedig műemléképületben dolgozik jelenleg. Sopron hasznára fog válni a Sopron Rendészeti Integrált Központ, hiszen a város az elmúlt években számos szegmensben fejlődött, és a biztonságot, és a lakosaink védelmét is magasabb szintre kell növelni. A fejlesztés a volt 48-as laktanya területén valósul meg, amelynek területi rehabilitációja is  elkezdődik ezzel a beruházással -emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek