| 2023. június. 10. | 1 perc olvasás

Az ország legerősebb emberei Sopronban

5 magyar és 5 osztrák strongman küzdött meg egymással szombaton a Fekete László által szervezett Nemzetközi Erős Emberek Versenyen. A VPT Kupát először rendezték meg Sopronban, de óriási népszerűségnek örvendett.

Dagadtak az izmok, röpködtek a nehéz kőgolyók, forogtak a több mázsás súlyok. Különleges élményben lehetett része annak, aki szombat délután kilátogatott a Nemzetközi Erős Emberek Versenyére Sopronba. Igazán látványos versenyszámokat láthattak az érdeklődők, mint például a kőgolyórakás, gumiköpeny -forgatás, sziklacipelés, súlyok lépcsőn cipelése, lakóautók időre történő húzása várta a publikumot.

Fotók: Griechisch Tamás

Fekete László szívügyének tekinti, hogy a sportágat népszerűsítse, így most a soproniakat örvendeztették meg a sportág legszebb számaival. Magyarország legerősebb embere nyitó beszédében kiemelte:

Én világ életemben a tiszta sportot részesítettem előnyben, még ha majd menni sem tudok, olyan öreg leszek, akkor is a becsület és a tisztaság mellett teszem le a voksom

– emelte ki az erősportoló, aki még legalább két versenyen maga is indulni fog a jövőben, köztük egyiken a fiával közösen.

Fotók: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester is. Sopron polgármestere nyitóbeszédében elmondta:

Sopron igyekszik minél változatosabb sportágakat bemutatni a helyieknek, és nagy öröm volt, amikor Fekete Lászlóval együttműködve sikerült megszervezni az erős emberek versenyét. Sopron sportváros, és fontos, hogy az emberek lássák, milyen sokszínű a paletta.
Fotók: Griechisch Tamás

A versenyszámok között a Dirty Dance Sopron táncosai szórakoztatták a közönséget.

Fotók: Griechisch Tamás

A nézők hangos buzdítással szurkoltak a versenyzőknek.

Fotók: Griechisch Tamás

Zsúfolásig megtelt a nézőtér, ebből is látszik, hogy az erős emberek tevékenysége még mindig milyen sokakat érdekel. Az összetett csapatversenyt az osztrákok nyerték.

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek