| 2018. április. 15. | 2 perc olvasás

Az Országutak Lordjai ismét segítettek – Fákat ültettek a Trefort Téri Óvoda udvarára

Fekete, dübörgő vasparipák gurultak be vasárnap délelőtt a Trefort Téri Óvoda udvarára. Az Országutak Lordjai ismét nem érkeztek üres kézzel: különleges fákat hoztak, amelyeket el is ültettek.

- Az óvoda udvarán álló fákat egy vihar tavaly nyáron súlyosan megtépázta, többet ki is csavart – vázolta fel az előzményeket Varga Zsolt „Zsolesz”, az Országutak Lordjai motoros baráti kör elnöke. – Sokat beszélgettünk az intézmény vezetőségével arról, hogyan tudnánk őket segíteni, és úgy határoztunk, hogy ültetünk ide nyolc fát, hogy az óvodások az örömüket lelhessék bennük – fűzte hozzá. A növények között van japán cseresznye, körte és szilva egyaránt.


Fotó: Lévay Vivien

A gyakorta jótékonykodó bőrmellényesek évek óta nagyon szoros kapcsolatban állnak az óvodával. – A motorosok egyebek között az ünnepeink megrendezésében is segítenek, és a gyermekek nagy örömére a családi napunkon is rendszeresen itt vannak – mondta Balláné Horváth Márta, az intézmény vezetője. – Most pedig a tavalyi viharban elpusztult, tönkretett fáinkat segítenek pótolni – fűzte hozzá. 


Fotó: Lévay Vivien

Az óvoda vezetőjének nagy örömére szolgál, hogy a motorosok gyümölcsfákat is hoztak. Ezeket oda tudják adni a gyermekeknek egészséges finomság gyanánt, és oktatni is tudják az apróságokat általuk. – Így meg tudjuk tanítani nekik, hogy a szilva az a szilvafán terem, az alma pedig az almafán, ugyanis manapság sokan már csak a boltban találkoznak a gyümölcsökkel – hangsúlyozta.


Fotó: Lévay Vivien

A fákat az intézmény pedagógusai a jövőben az apróságokkal együtt fogják gondozni, hogy az óvoda ékei lehessenek, és még sok-sok itt cseperedő gyermek is tudjon bennük gyönyörködni.


Fotó: Lévay Vivien

Legnépszerűbb cikkek