Az őszi, téli időszakban is nagy látogatottságnak örvend a Lőver Uszoda

A soproni Lőver Uszoda az energiaválság ellenére is látogatható marad. Sok ezren, köztünk az általunk megkérdezett uszodalátogatók is örömmel fogadták a hírt.

Az uszoda a város egyik legjobban kihasznált sportingatlana, a versenyek résztvevőivel együtt átlagosan havonta, mintegy 25 ezer látogatót fogad az őszi, téli, tavaszi időszakban. A létesítmény bezárása a gyermekek úszásoktatását, a gyógyúszást és a versenysportolók, illetve a hobbiúszók lehetőségeit is ellehetetlenítette volna, ezért döntött a közgyűlés és maga a polgármester is a nyitvatartás mellett. A Lőver Uszoda működéséhez szükséges pénzügyi forrásokat, feltételeket 2023. április 30-ig biztosítja az önkormányzat.

A látogatók közül Kovacsics Péter elmondta:

„Én örülök neki, nagyon. Kétműszakos vagyok, ilyenkor délelőtt tudok úszni, mások is örülnek, tele a parkoló, reménykedem, hogy így is marad.”

Szántó Sándor hangsúlyozta:

„Márciustól hetente kétszer jövök, a téli időszakot is szeretném mozgással tölteni, így nagyon örülök, hogy nyitva marad a soproni uszoda.”

Almási Annamária így nyilatkozott:

„Nagyon örülök neki, hogy nyitva marad, hiszen a gyerekeknek nagyon fontos, hogy járhassanak uszodába, és minden embernek, hogy jöhessen továbbra is sportolni.”

Az Úszó Nemzet Program keretében hetente mintegy 1500 soproni és környékbeli gyermek vesz részt úszásoktatásban, ami kiegészül még a középiskolák részéről heti 300 fős létszámmal, valamint a bébiúszással, gyógyúszással és a sérült gyermekek úszásával. Az úszó és triatlonista versenysportolóknak is napi szinten biztosít felkészülési lehetőséget a létesítmény. A Soproni Vízilabda Egyesület megközelítőleg 200 fős versenysportolói létszámával a második legnagyobb sportegyesület az uszodában, ők is minden hétköznap tartanak edzést az intézményben. Mindemellett a szinkronúszók is az uszodában végzik edzéseiket. A létesítmény rendszeres helyszíne vízilabda-mérkőzéseknek és úszóversenyeknek. Egyik helyszíne volt a vizes világbajnokságnak.

Borítókép: SopronMédia archívum

Legnépszerűbb cikkek