| 2023. május. 12. | 2 perc olvasás

Az oszkói pincesoron jártak tanulmányi úton a soproni közgáz hallgatói

A soproni közgáz másod- és harmadéves hallgatói a Helyi gazdaságfejlesztés és a Turisztikai desztinációk fejlesztése c. tantárgyak keretében Vasvárra és Oszkóra látogattak 2023. május 4-én. A hallgatók a tanultak gyakorlati megvalósítási lehetőségeire láthattak sikeres vidékfejlesztési projekteket.

- Kovács István, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője, a térség elkötelezett szakembere az elmúlt 20 év kis léptékű projektjeinek eredményeit, a megvalósítás folyamatait és a különböző projektek egymásra épülését mutatta be egy nyitó előadásban, majd néhány konkrét fejlesztést a helyszínen bejárva. Ezek során a személyes tapasztalatait is megosztotta a hálózatépítés fontosságáról, egy-egy folyamat időbeli igényéről, a tervezés fontosságáról.

A kirándulás a Vasvári Békeházban indult, ahol egy átfogó előadásban megismerhettük a térség gazdasági és turisztikai adottságait. A turizmus a helyi gazdaságfejlesztés egyik kiemelt területe, amelyet a fenntartható és nem a tömegeket vonzó fejlesztések rendszerében kezdték el építeni az elmúlt évtizedekben.