| 2017. augusztus. 14. | 1 perc olvasás

Az ötödik helyen zárták az Eb-t az U18-as lányok

Győzelemmel zárta a Sopronban megrendezett A-divíziós Európa-bajnokságot az U18-as magyar női kosárlabda válogatott, így megszerezte az ötödik helyet.

U18-as női Európa-bajnokság, A-divízió, 5. helyért

Spanyolország - Magyarország 55-74 (11-20, 12-24, 12-18, 20-12)

Magyarország: Lelik 13/6, Pusztai 7/3, Mérész 18, Gereben 14, Kányási 12/3
cserék: Boros 2, Karagits -, Czukor 6, Kovács 2, Varga -

Nagyon hamar ellenfele fölé nőtt a magyar válogatott, Gereben duplája után azonnal érkezett Lelik triplája, majd Pusztai is betalált kintről és összességében egy 8-0-s rohammal nyitottak a lányok. Innen már nem tartott sokáig, amíg elérte a különbség a tíz pontot és bár az első negyed második felében átmenetileg összekapta magát Spanyolország, reális esélye nem volt szorossá tenni az összecsapást. A második játékrészben tovább nyílt az olló, a mieink produkáltak egy újabb egészen elsöprő szériát, ami el is döntötte a találkozót - egy 16-0-s futást hajtottak végre Pusztaiék, innen pedig nem volt már visszaút. Minden lényeges elemben egyértelmű volt a magyar fölény, a nagyszünetben ennek megfelelően huszonegy pont volt a két csapat közötti távolság.

A második félidő innentől már csak formalitás volt, stabilan megmaradt a húsz pont körüli különbség annak ellenére, hogy az első percekben még próbált közelíteni a spanyol csapat. Összességében ezt a tíz percet is behúzták a mieink, időszakosan sikerült átlépni a harmincas határt is - ezzel együtt a rotáció továbbra is elég szűk maradt, a kezdőötös mellett csak Czukor kapott komoly játékperceket. Érdemi esemény már nem történt, a lányok lehozták a meccset, így kiütéses győzelemmel, az ötödik helyen zárták a hazai rendezésű A-divíziós Európa-bajnokságot. 

illusztráció
illusztráció
fotó: fiba.com

Legnépszerűbb cikkek