| 2017. február. 10. | 2 perc olvasás

Az SC. SOPRON otthonra talál az Ágfalvi úton!

Az egyesület egy kétszintes, az utánpótlás számára minden igényt kielégítő épületet vehet birtokba 2018-ban az Ágfalvi úton.

Az SC. Sopron jelenleg több mint 500 fős leány és fiú utánpótláskorú sportolói létszámmal működik, és emellett női NB II-es felnőtt csapat is tartozik egyesülethez. Megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pálya adott a városban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessék a labdarúgókat - tuduk meg Csiszár Ákostól, az egyesület elnökétől - azonban hiányzik egy olyan létesítmény, klubház, amely otthonul szolgálna a soproni utánpótlás számára. Többek közt ezért is tett lépéseket az egyesület arra vonatkozóan, hogy megvalósulhasson az álom és megépülhessen a minden igényt kielégítő épület, amely az Ágfalvi úti Sportpálya területén lesz. 


A tervek alapján az épület alapterülete a földszinten 320 négyzetméteres lesz, míg az emeleten 291 négyzetméter áll majd rendelkezésre. A kétszintes épület földszintjére 6 db. öltözőt három vizesblokkal terveztek, de itt lesz még a játékvezetői öltöző, a gondnoki szoba, a szertár és a közösségi helyiség is. Az épületben helyett kap egy női öltöző is, ami jól mutatja a soproni utánpótlás kétneműségét. Az emeleten kapnak helyet az egészség megőrzést valamint a regenerálódást szolgáló helyiségek valamint az utánpótlás irányításához elengedhetetlen iroda helyiségek is. 

A tervezett épületszerkezetek hagyományos jellegűek, tégla falazattal, előregyártott beton födémmel készülnek. Nagy figyelmet szenteltek a tervezéskor az épület hőszigetelésére, valamint energetikai hatékonyságára is. Ebben a tekintetben ár-érték arányában megfelelő szerkezeteket választottak, különösen ügyelve arra, hogy hogy működtetése fenntartható legyen.

Kapcsolódó fejlesztés az is, hogy a sportpályán megújul a lelátó valamint gépkocsiparkolók is kialakításra kerülnek a komplett beruházás illetve kivitelezés végének időpontja 2018-ban lesz.

Az SC. Sopron szakmai stábja az Ágfalvi úti sportlétesítménynél.
Az SC. Sopron szakmai stábja az Ágfalvi úti sportlétesítménynél.
fotó: Leczovics Zsolt
Látványterv
Látványterv

Látványterv
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Ágfalvi úti sportpálya
Ágfalvi úti sportpálya
fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek