| 2020. március. 8. | 4 perc olvasás

Az SKC legyőzte a bajnokot!

Végig szoros és kiélezett mérkőzésen, a hajrában pontosabban kosarazva, legyőzte az SKC a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát március 7-én, szombaton. A soproni gárdából hatan is legalább 10 pontot szerezve járultak hozzá a bravúrhoz. Az SKC beszámolója a sporteseményről.

Remek hangulatban kezdődött az összecsapás, méghozzá center pontokkal: Reddic büntetőire Eric felelt közeli duplával. Filipovity és Curry 1-1 triplájával és villanásaival, 12-4-re elléptek a vendégek, az SKC-t Kinney tartotta versenyben. Azzal vezetett a Falco, hogy távolról sokkal pontosabban dobtak játékosai, pedig a tripla-helyzeteket a soproni csapat játékosai is kidolgozták, de rendre ki is hagyták, így egy stabil 5 és 10 pont közötti vezetést állandósított a bajnok. A szakasz hajrájában összeállt az SKC védekezése, Demetre közeli dupláival egy 6-0-lal 1 pontra feljöttek a soproniak, majd a negyed utolsó percében Demetre hármasával átvették a vezetést. A csapat beszámolója szerint volt labdájuk növelni az előnyt, de kapkodtak, így a szakasz Perl kosarával és a bajnok 1 pontos vezetésével zárult.

SKC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-74 (20-21, 23-22, 15-15, 21-16)
Sopron,  1.900  néző
V.: Praksch, Farkas, Török

SKC: KINNEY 12/6, THOMPSON 10, Takács, RIVERS 12/3, CARTER 14
Cs.: SUPOLA 12/3, JOGELA 16/3, Werner, FAZEKAS 3/3
Edző: Kostas Flevarakis.

Falco: VÁRADI 11/3, CURRY 13/9, Benke 6, FILIPOVITY 13/9, Reddic 4.
Cs.: Hooker, PERL 10 WASHINGTON 9/3, Lake 4, Bíró
Edző: Gasper Okorn

Benke ziccerére Fazekas Csabi felelt “sarki” hármassal a második szakasz elején. Csabi ügyesen irányított, Kinney pedig kettes pozícióban játszva lépett elő vezérré és hozta a pontokat. Supi 2+1-es játékával egy 7-0-lal ellépett az SKC, időt kért a bajnok. Reddic törte meg a szombathelyi kosárcsendet, ám Tauras egy dobócsel után, őrült nagy zsákolással ugrasztotta talpra a soproni szurkolókat. A szakasz közepén Demetre és Kinney jóvoltából a hazaiak tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket, ellenfelüket Perl és Curry tartotta versenyben. A félidő hajrájában megtört a lendület, kimaradt 1-2 ziccer, kapkodni kezdett városunk csapata és 7-0-lal ledolgozta hátrányát a Falco. A félidő utolsó percében Bernard betörés után ügyes találattal véget vetett a soproniak hosszabb kosárcsendjének, ám Benke szintén betörésből, zsákolva egalizált, döntetlennel zárult a félidő.

Ahogy a mérkőzést, a második 20 percet is a bajnok kezdte jobban, Filipovity triplát, Váradi szemfüles duplát dobott. Bő másfél perc elteltével, Bernard révén indításból szerezte az SKC az első pontjait szünet után. Eric pillanatai következtek, előbb Reddic dobását szerelte, majd támadásban is villant szép duplával, 1 pontra felhozva városunk csapatát. A jó dobóformát kifogó Curry újabb hármassal tolt egyet a címvédő szekerén. A szakasz közepén mindkét csapat több támadást is elrontott, majd Hooker támadó pattanó után villant. Supi felezte meg a hátrányt Eric ügyes kiosztásából triplából, de rögtön jött a válasz Filipovitytól. Tauras lépett elő vezérré és Eric, valamint a büntetőit biztos kézzel értékesítő Supi segédletével egy fordítást érő 8-0-t vezényelt a negyed hajrájában. A hazaiaknak volt esélye tovább növelni az előnyüket, de “túlpörögtek”, és egy kontrából, Washington zsákolással egalizált, döntetlenről indult a záróetap.

Lake támadópattanó utáni kosarára Supi felelt, Perl ügyes duplájára pedig Tauras. A soproniak tapadtak a bajnokra és 4 perc elteltével, Tauras egy jó büntetőjével átvették a vezetést. Egy gyors vendégakció végén, Supi szabálytalan szerelési kísérletét sportszerűtlennek minősítették a játékvezetők. Váltott vezetéssel haladtak a felek, Washington hármasára Tauras felelt triplával. Nem egészen 3 perccel a vége előtt, a remekül (2/2 dupla, 1/1 tripla, 5/5 büntető) játszó Supi kipontozódott. Washington kihagyta a büntetőket, Bernard és Tauras nem, az SKC  triplányi előnnyel fordult az utolsó 2 percre. Az utolsóra pedig Tauras büntetőjével, 4 pontossal. Fél perccel a vége előtt Perl is csak egy büntetőt értékesített, a hazaiakhoz került a labda. Az SKC eladta a játékszert, de Demetre támadó hiba kiharcolásával korrigált, 12 másodperccel a vége előtt Bernard pedig bebiztosította a bravúros győzelmet - lefújás után méltán zengett a “szép volt fiúk”! - olvasható a soproni csapat beszámolójában.

Kostas Flevarakis, vezetőedző kiemelte: "Nagyon jó mérkőzés volt, remek hangulatban! Nem csak az ellenfél minősége miatt, hanem mert a szünet után ilyen teljesítménnyel tudtunk visszatérni. Volt, hogy hét játékossal edzettünk betegségek miatt a szünetben, de ez nem lehet kifogás, csináltuk a dolgunkat, és próbáltuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Lehetett volna jobb is, de egy ilyen napon nem szabad erre panaszkodni. A győzelem kulcsa az volt, hogy minden játékosom, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és csak így lehet a további találkozókon folytatni ezt a jó sorozatot."

Fotók: Wölfinger Béla

Legnépszerűbb cikkek