| 2023. március. 30. | 1 perc olvasás

Az új inkubátorház és a Múzeumnegyed nyitása kapcsán is döntött a közgyűlés

Hamarosan birtokba vehetik a soproniak a Fő téren kialakított új és egyedi múzeumkomplexumot, melynek nyitása kapcsán elengedhetetlenné vált a Soproni Múzeum személyzeti állományának bővítése. Az ugyancsak átadás előtt álló új inkubátorház kapcsán pedig a bérelhető műhelyek és irodák pályáztatási feltételiről döntöttek a képviselők.

Az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron-kelet csomópont közelében épülő új inkubátorház munkálatai a végéhez közelednek, ezért a csütörtöki közgyűlésen döntöttek az újonnan létrejövő műhelyek és irodák bérlési díjszabásáról, valamint a pályáztatás feltételeiről. Dr. Farkas Ciprián polgármester a fejlesztés kapcsán úgy fogalmazott korábban, hogy a kormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztés a helyi vállalkozások és a helyi gazdaság megerősítését szolgálja, ami különösen fontos egy olyan nehéz időszakban, amikor a háború, az elhibázott brüsszeli szankciók és az annak következtében kialakuló energiaválság sújtja mind a magyar, mind az európai gazdaságot.

fotó: Griechisch Tamás

A cél az, hogy a város fejlődése ebben a nehéz helyzetben is töretlen maradjon. Turisztikai szempontból újabb attrakciót jelent az ugyancsak átadás előtt álló Múzeumnegyed, amely a Storno-, Tábornok- és Fabricius-ház összekapcsolásával jött létre. Az új múzeumtér megnövekedett feladatmennyiséget jelent a Soproni Múzeum számára, ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy a dolgozói létszámot 10 fővel szükséges emelni, így a fejlesztés új munkahelyeket is létrehoz.

Fontos döntés mindezek mellett a soproni családoknak, hogy a szankciós infláció ellenére sem nőnek a bölcsődei ellátás térítési költségei a kormány és az önkormányzat hozzájárulásának köszönhetően. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a kisgyermekes soproni családok a jövőben is ingyenesen vehetik igénybe a bölcsődei ellátást, hasonlóan az energiaválság előtti évekhez.

A csütörtöki közgyűlésen technikai jellegű döntések születtek többek között az Országos Mentőszolgálat által működtetett egészségügyi alapellátás és a SOSZI vonatkozásában, valamint a Soproni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények átszervezése ügyében.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek