Az új nemzedéknek van jövője!

Sopronban tartotta a hétvégén a Fidesz ifjúsági szervezete a kongresszusát, ahol a felszólalók megerősítették, hogy a Fidelitas erős, építő és cselekvő szervezet, amelynek munkája elengedhetetlen lesz a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásokon.

A konferencián résztvevőket a házigazdák nevében Brcza Attila, Sopron és térsége választott önkormányzati képviselője valamint Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, akik üdvözlő beszédükben kiemelték és bemutatták azokat a mérföldköveknek számító beruházásokat, amelyek az elmúlt években valósultak meg a leghűségesebb városban és térségében illetve azokat, amelyek Magyarország Kormányának támogatásával már folyamatban vannak. 

Barcza Attila, Sopron és térsége választott országgyűlési képviselője
Barcza Attila, Sopron és térsége választott országgyűlési képviselője
fotó: Griechisch Tamás
Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere
Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere
fotó: Griechisch Tamás

A kongresszus sajtónyilvános részében Illés Boglárka, az  Ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a Fidelitas tagjainak tudniuk kell küzdeni és élen járni a közösségért való munkában. A szervezet legnagyobb ereje abban rejlik, hogy a közösség tagjai egymás mellett állnak - tette hozzá. 

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas korábbi elnöke köszöntőjében emlékeztett arra, hogy a cselekvő hazaszeretet hívta életre anno a Fidelitast és az hajtja ma is. Az új nemzedéknek van jövője, de ahhoz, hogy sikeresek legyenek, ahogy a múltban, úgy most is nélkülözhetetlen a Fidelitas ereje. 

Gyopáros Alpár, a Modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, a modern városok és a magyar falu programot azért indította el a kormány, hogy visszaadja a fiatalok számára a lehetőséget, hogy helyben találhassák meg számításaikat és ne hagyják el a kistelepüléseket.

A köszöntők után került sor a kongresszus zárt ülésére, ahol többek közt előadást tartott Illés Boglárka, az  Ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a fiatalok lehetőségeiről az ifjúságpolitika területén témakörében, majd a Fidelitas elnökségének és felügyelőbizottságának illetve a Regionális igazgatók beszámolója hangzott el.  

A Sopronban rendezett Fidelitas XV. Kongresszusának a végén, a résztvevők egyöntetűen elfogadták a zárónyilatkozatot, amelyben az alábbiakat emelték ki: 

Üdvözöljük, hogy a Kormány kiáll a magyar emberek és a magyar bevándorláspolitika eredményei mellett és elutasítja a Sargentini-jelentés hazugságait.

Büszkék vagyunk rá, hogy már több mint tizenkétezer fiatal kaphatta vissza a sikeres nyelvvizsgájának díját, a beadott igénylések száma közelíti a húszezret. A július elsején bevezetett ingyenes kreszvizsga pedig újabb több ezer, 20 év alatti fiatalnak nyújt támogatást vezetői engedélye megszerzésében.

Fontosnak tartjuk, hogy a kormány tovább bővítette a CSOK kedvezményezettjeinek körét és a kétgyermekes családok számára is elérhetővé teszi a tízmillió forintos kamattámogatott otthonteremtési kölcsön igénylését és annak felső határát tovább emeli a nagycsaládosok számára. Az intézkedésnek köszönhetően, az otthonteremtési kedvezményt az eddig igénylő 90 ezer családon túl, újabb fiatal házaspárok tudják igénybe venni.

Felháborítónak gondoljuk, hogy az Európai Bizottság vezetői nemhogy nem emelik fel szavukat a határon túli magyarokat ért sorozatos jogtiprásokkal és etnikai fenyegetésekkel szemben, hanem a Bizottság vezetője arra vetemedik, hogy Magyarország történelmének egyik legnagyobb tragédiáját - Erdély elcsatolását - európai ünnepnek nevezze. Mélységesen sértőnek és méltatlannak tartjuk, hogy olyan vezetők irányítják európát, akiknek már nem csak viselkedésük, de szavaik és gondolataik is mellőzik a józanságot és az európai szolidaritást, továbbá ostoba módon arra törekednek, hogy az unió tagjait egymás ellen fordítsák.

Kiállunk a nemzetek Európájának gondolata, a szuverén nemzetek történelmi együttműködésének alapgondolata és az európai értékek képviselete mellett. Hitünk szerint, az európai szabadság, a keresztény morál, a görög filozófia és római jog alappillérein áll, amit évszázadok viszályai, világháborúk, diktatúrák és hatalmasok sem tudtak elsöpörni.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek