| 2019. október. 4. | 2 perc olvasás

Az ultrahang diagnosztika kiváló szakemberei tanácskoztak Sopronban

Radiológiai konferenciának adott otthont a Hotel Lővér. A Soproni Ultrahang Napokat immár 29. alkalommal rendezték meg. A szakmai rendezvényen a legújabb fejlesztések, és kutatási eredmények is terítékre kerültek.

A legújabb ultrahangos képalkotó eszközöket is kipróbálhatták a szakemberek a Soproni Ultrahang Napok idei rendezvényén. A 3 napos szakmai programon a modern képalkotási technikák kerülnek terítékre. A konferencia témái között nagy hangsúlyt kapnak a gyerekek betegségei, és az onkológiai radiológiai vizsgálatok is.


fotó: Griechisch Tamás

- Az ultrahang diagnosztika mostani neve a modern képalkotó eljárás, jelezve, hogy most már nem csak ultrahanggal diagnosztizálhatunk, hanem sok egyéb lehetőség is a rendelkezésünkre áll – osztotta meg velünk Professzor dr. Baranyai Tibor, a 29. Soproni Ultrahang Napok szervezője. - Az elmúlt 10 évben robbanásszerű technológiai fejlesztés tapasztalható ezen a téren, ezzel párhuzamban pedig a terápiás oldalon is grandiózus előrelépések vannak. Ezek segítik a szakmát abban, hogy hatékonyan, egyénre szabottan tudják megállapítani a beteg baját és az ahhoz illő kezelési módszereket – fejtette ki.

A több évtizedre visszatekintő konferencián elhangzottakból, az itt bemutatott új technikai lehetőségekből a Soproni Gyógyközpont is profitál – emelte ki Prof. Dr. Baranyai Tibor, a Soproni Gyógyközpont főorvosa, a Soproni Ultrahang Napok szervezője.  


fotó: Griechisch Tamás

- 1985 óta rendezzük ezeket a kongresszusokat, amely idő alatt eljutottunk a hagyományos röntgentől a modern képalkotó eljárásig – világított rá a szervező. - Mindeközben ezzel párhuzamosan fejlődött a soproni radiológia, tehát többször letelepítettünk olyan műszereket, amelyek a csúcstechnológiát képviselték. A másik nagy erény, hogy sikerült ezeket megújítani 10 évenként – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, aki köszöntőjében kiemelte: Sopronnak fontos ez a rendezvény. - Kitüntetés számunkra, hogy a modern képalkotás orvosszakmai kiválóságai itt értekeznek a legújabb fejleményekről, tapasztalatokról – hangsúlyozta. - Hiszünk benne, hogy a rendezvénynek megfelelő hátteret tud adni a Soproni Gyógyközpont. Azt, hogy érdemes ide eljönni, mi sem mutatja jobban, mint hogy idén az Amerikai Egyesült Államokból is érkezett ide egy vendégprofesszor – tudtuk meg tőle.

A 29. Soproni Ultrahang Napok csütörtökön egy kurzussal kezdődött, és szombaton ér véget. Ez idő alatt nemcsak szakmai rendezvények, hanem kulturális programok is várták a szakembereket.

Legnépszerűbb cikkek