| 2021. november. 5. | 1 perc olvasás

Az ünnepre hangolódnak a közterek Sopronban

Több mint 600 ezer izzó pompája lengi be Sopront a közelgő karácsonyi időszakban. A főbb díszítési övezetek: a belváros, a körforgalmak, illetve a Lackner Kristóf utca, de Görbehalom, Brennbergbánya és Balf sem marad ki.

Folyamatos a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezése a városban. A szakemberek idén az előkészítő munkát előbb kezdték el.
„Már október közepe óta kerülnek fel a díszek, idén több fejlesztéssel is készültünk, ami miatt a felhelyezés több időt vesz igénybe – mondta el Kiss István ügyvezető.  

 Pénteken az Ógabona térre és a Lackner Kristóf utcára kerültek ki a karácsonyi díszek és az ünnepi fények. Összesen mintegy 3 kilométernyi fényfüzér fogja bevilágítani az utcákat, és sokféle egyéb díszt is elhelyeznek. A kivitelezésért felelős vállalkozó csapata folyamatosan díszíti a várost.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén bővíthetjük a repertoárt, amely elsősorban a centenáriumi emlékévhez, illetve az adventi vásár színesebbé tételéhez kötődik. Számos meglepetésre készülhetnek a soproniak, de ez egyelőre még titok – tette hozzá Kiss István.

Az ünnepi fények november 26-án gyúlnak fel az adventi vásár nyitásával egy időben.

Legnépszerűbb cikkek