| 2022. április. 26. | 1 perc olvasás

Azerbajdzsán budapesti nagykövete látogatott a Soproni Egyetemre

Azerbajdzsán új budapesti nagykövete látogatott a Soproni Egyetemre. A találkozó alkalmával emlékfát is ültettek a Botanikus Kertben az azeri és magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából.

A Botanikus Kertben tartott séta is színesítette Azerbajdzsán magyarországi nagykövete látogatását a Soproni Egyetemen. A többnapos program során a Lámfalussy Sándor Közgazdasági Karon is tartott előadást a diplomata. A találkozó apropóját az azeri és magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója adta, melynek tiszteletére emlékfát is ültettek. A Soproni Egyetem rektora az oktatási kapcsolatok elősegítéséért és erősítéséért tárgyalt a nagykövettel.

fotó: Máthé Alexandra
„A Soproni Egyetem mindig örömmel fogadja a külföldi hallgatókat. Az azeri és magyar diplomáciai kapcsolatok építésére a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk. Hazánkban közel 1000 hallgató tanul ebből az országból. A Soproni Egyetem unikális, hiszen a külföldi hallgatók többek között az erdőmérnök képzés, a faipari mérnök képzés és a dizájner képzések közül is választhatnak. A közös együttműködésünknek fontos része lehet Sopron egyik jelképe, a bor. A jövőben borászattal kapcsolatos képzésekkel is szeretnénk bővíteni a palettát – mondta prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora.
fotó: Máthé Alexandra

Tahir Taghizadeh az eseményen kiemelte: Magyarország és Azerbajdzsán között szoros és kiváló stratégiai kapcsolat alakult ki az elmúlt években. Azerbajdzsán új budapesti nagykövete hozzátette: Magyarország páratlan természeti és kulturális kincsekkel rendelkezik.    

fotó: Máthé Alexandra

A Botanikus Kertben a két ország kapcsolatát kifejező keleti platánfa kapott helyet, mely Azerbajdzsánból érkezett.

fotó: Máthé Alexandra
fotó: Máthé Alexandra
fotó: Máthé Alexandra

 

Legnépszerűbb cikkek