| 2023. december. 9. | 1 perc olvasás

Azért élünk, hogy adjunk!

Megtartotta hagyományos karácsonyváró adventi ünnepségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja. A szombat délutáni eseményt többek között pásztorjáték és néptáncbemutató is színesítette, majd sor került az ajándékok átadására.

Trombitajáték nyitotta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának karácsonyra hangolódó ünnepségét, ahova szeretettel várták a gyermekotthonok, a Doborjáni Ferenc EGYMI, a Kozmutza Flóra Iskola és a tómalmi gyerekeket is. A műsor kiegészült verseléssel, pásztorjátékkal és a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület táncbemutatójával is. Az ünnepekre hangolódó műsor után a kisebbek és nagyobbak is a korosztályuknak megfelelő ajándékot kaptak. 

Fotó: Griechisch Tamás
Azért élünk, hogy adjunk, és adjunk, és adjunk. Aztán azért, hogy visszakapjuk, amit adtunk. Azért élünk, hogy szeressünk és szeressenek.

Tatiosz-idézettel nyitotta meg az ünnepséget Kerekes Ildikó, a Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának csoportvezetője, majd köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért, valamint a felajánlásokért. 

Fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki köszöntőjében kiemelte az adventi elcsendesedés időszakában nyújtott segítség és összetartás fontosságát.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy városunkban ilyen erős a Máltai csoportnak a tevékenysége, hogy a vezetői és az önkéntesek egész évben dolgoznak azon, hogy sokrétű segítséget nyújtsanak. Ennek az egész éves munkának kiemelkedő időszaka a karácsony, amikor nagyon széles rétegre tudnak gondolni, nagyon sok csomagot tudnak átadni

- mondta el az országgyűlési képviselő.

Fotó: Griechisch Tamás

A Bánfalvi Óvoda és tagóvodái, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és a Fáy András Technikum évről évre, így idén is felajánlásokkal járult hozzá az eseményhez. Az ünnepségen a passaui testvérszervezet tagjai is részt vettek, akik szintén évek óta segítik a csoportot adományaikkal.

Az önkormányzat a továbbiakban is fontosnak tartja támogatni a soproni csoport munkáját.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek