| 2021. március. 26. | 1 perc olvasás

Baba-mama kelengyecsomagokkal segítik az egyedülálló szülőket Sopronban

A babamamatudakozo.hu kezdeményezés csapatát köszöntötte Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester pénteken a Városházán. Az önkormányzat és a civil szervezet együttműködése keretében azokat az édesanyákat támogatják kelengyecsomaggal, akik egyedülálló anyaként kezdenek neki gyermekük felnevelésének. Az eseményen át is adták a hasznos ajándékokat a jelenlévő szülőknek.

A babamama csomag azon településeken érhető el, ahol a helyi önkormányzatnak erős a társadalmi felelősségvállalása, valamint kiemelt figyelmet fordít a szülővé válás támogatására, és csatlakozik a programhoz. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott most Sopron városa. Péntek délelőtt jelképesen két csomagot adtak át olyan egyedülálló édesanyáknak, akik egyedül vágnak neki gyermekük felnevelésének.

Sopron polgármestere kifejtette, a város örömmel fogadta a civil kezdeményezést, és arra törekszenek, hogy ez egy hosszú távú együttműködés legyen.

 - A magyar kormány a családbarát politikájával Európában is egyedülálló teljesítményt nyújt abban a tekintetben, hogy az életkezdetet támogatva a családoknak, így az egyedülálló szülőknek is támogatást nyújt. Ezzel összhangban Sopronban az intézményrendszeren keresztül is azon vagyunk, hogy a gyermeket vállaló polgárok számára megkönnyítsük az életet, és lehetővé tegyük azt, hogy gyermekeik egészséges és biztonságos környezetben nevelkedhessenek. Sopronban is a gyermek az első - mondta Farkas Ciprián polgármester az átadáson.


fotó:Griechisch Tamás

A 45 ezer forint értékű csomagot finn mintára hozták létre, ott már az anyává válás és a gyermekek közötti egyenlőség jelképe lett a doboz, mely kiságyként is funkcionálhat. 

A babamamatudakozo.hu a Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével juttatja el a rászoruló édesanyáknak a csomagokat, akik örömmel fogadják a tárgyi segítséget.

 - A csomagban jelenleg 22 kelengye található, matrac, D-vitamin, cumi, cumisüveg, a textíliák ökotextilből készültek, mindenmentes babafürdető és hasonló hasznos holmik kerültek a dobozba. A csomagokat az önkormányzat biztosítja a szülőknek, elsősorban a rászoruló, egyedülálló édesanyáknak -tudtuk meg Huber Katalintól, a babamamatudakozo.hu tulajdonosától.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek