| 2021. június. 30. | 2 perc olvasás

Babafészek csomagokat adományoztak a Soproni Gyógyközpontnak

Babafészek csomagokat adományozott az Alapítvány az Alapítványokért civil szervezet a a Soproni Gyógyközpont Koraszülött és Patológiás Újszülött részlegének. Az egymillió hatszázötvenezer forint értékű ajándékot szerdán adták át a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon.

A koraszülött babák ápolását és fejlődését segítő adományt, úgynevezett koraszülött babafészek csomagokat adományozott szerdán az Alapítvány az Alapítványokért által létrehozott Plüss Kommandó a Soproni Gyógyközpontban. Az 1 millió 650 ezer forint értékű ajándékot örömmel fogadta dr. Tóth Gergely, a Soproni Gyógyközpont osztályvezető főorvosa.

„Azért örülünk ezeknek az adományoknak, mert sokkal komfortosabb, életszerűbb lesz a beteg újszülöttek környezete, amely nagy segítség nekik. Ezen kívül koraszülött babák ápolását és fejlődését segítő adományt, úgynevezett koraszülött babafészek csomagokat is kaptunk, amely a fiatalok ellátásában hivatott segíteni a munkánkat - tette hozzá dr. Tóth Gergely


fotó: Griechisch Tamás

Az adományozó szervezet célja, hogy minél több kórházban tudják használni saját fejlesztésű és gyártású kiegészítőiket, amik segítik a koraszülöttek testi és lelki fejlődését. A Plüss Kommandó az országban 29 egészségügyi intézménybe juttatja el a babacsomagot. Az alapítvány kuratóriumi elnöke számára igazi szívügy a koraszülött babák támogatása.


fotó: Griechisch Tamás

 „Egymillió hatszázötvenezer forint értékben nyújthattunk át adományt a Soproni Gyógyközpontban - kezdte Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke. "A babafészek csomag egy magyar termékekből álló innováció, amelyet szakorvosok, nővérek segítségével alkottunk meg. A koraszülöttek ellátásában, a fizikai és idegrendszeri fejlődést elősegítő eszközökkel kívánjuk segíteni a kórházban dolgozók munkáját és megkönnyíteni a picik életét - hangsúlyozta az elnök.


fotó: Griechisch Tamás

A Plüss Kommandó újabb és újabb adományokkal is szeretné segíteni a koraszülött babákat, ehhez a soproniak támogatására is számít az alapítvány. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek