| 2020. január. 28. | 1 perc olvasás

Babos és Mladenovic sorozatban harmadszor jutott elődöntőbe!

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor jutott be az elődöntőbe női párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A második helyen kiemelt, világbajnoki címvédő duó kedden az amerikai Cori Gauffot és Caty McNallyt verte két szettben, 1 óra 20 perc alatt. Babosék brékkel kezdték a mérkőzést, majd 4:2-es vezetésük után ismét elvették ellenfelük szervajátékát, így 26 perc alatt szettelőnyhöz jutottak. A második játszmában 1:1 után kerültek lépéselőnybe, majd 5:3-nál brék-, illetve meccslabdához jutottak, amivel azonban nem tudtak élni. A befejezés azonban így sem váratott magára sokáig: a következő szervagémjük során három mérkőzéslabdához jutottak, ezekből a harmadikat használták ki a 15 éves Gauff és a 18 éves McNally ellen.

"Bennünk volt az, hogy megmutassuk a fiataloknak: messze vannak még attól, hogy párosban is a legjobbak között legyenek" - mondta a Tennis love and game oldalnak a soproni játékos, aki sorozatban a tizedik GS-negyeddöntőjét vívta párosban. "Coco Gauff sztárként van kezelve, amit meg is érdemel a korához és az eredményeihez képest, de párosban még nem tett le semmit az asztalra. Ami a meccset illeti, az első szettben leteniszeztük őket a pályáról, aztán próbáltak agresszívebbek lenni, megzavarni minket, de mi is rá tudtunk tenni egy lapáttal. Kiki remekül játszott, jól szervált, és a hálónál is sokat segített az én szerváimnál" - tette hozzá.


Babos elárulta, hogy sosem játszanak együtt partnerével az Australian Opent megelőzően, és most is a novemberi vb-döntő volt az utolsó tétmeccsük Melbourne előtt. Babosék két éve megnyerték az évnyitó Grand Slam-tornát, tavaly pedig a döntőben maradtak alul. A páros ellenfele a legjobb négy között a hetedik helyen kiemelt, tajvani Csan Hao-Csing és Csan Latisa lesz.

    Eredmény:
    női páros, negyeddöntő:
 
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Cori Gauff, Caty McNally (amerikai) 6:2, 6:4

Legnépszerűbb cikkek