| 2021. július. 13. | 1 perc olvasás

Babos Tímea és Jani Réka is továbbjutott a budapesti tenisztornán

A tokiói olimpiára készülő Babos Tímea és Jani Réka bejutott párosban a negyedddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

A második helyen kiemelt duó a centerpálya hétfői zárómérkőzésén a szabadkártyás Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca kettőssel találkozott. Az összmagyar meccs mindössze 52 percig tartott, Babosék csak három gémet vesztettek.    

"Bevallom, hogy nagyon izgultam, de mindig sok erőt ad a hazai környezet" - mondta a pályán Babos Tímea. "Picit belerokkantam lelkileg az elmúlt hónapokba, de most csodálatos, hogy buborék helyett a saját ágyamban alhatok, magyar szót hallok a lelátókról, és itt lehetnek a hozzátartozóim. A wimbledoni centerpálya sem tud annyi energiát adni, mint ez a pálya, és sosem gondoltam volna, hogy ennyi sikert érek el, amikor 2010-ben először játszottam itt" - tette hozzá könnyeivel küszködve a párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok.

Jani Réka kifejtette, örül, hogy párossal kezdett Budapesten, mert így ráhangolódhatott a keddi egyes meccsére. "Sok trükkös megoldást és háromórás csatát ígérek holnapra" - mondta nevetve.

Drahota-Szabó Dorka és a 15 éves Udvardy Luca közölte, óriási élmény és nagy megtiszteltetés volt az olimpikonok ellen játszani a centerpályán. A 4-es pályán közben két magyar szerepelt ugyancsak párosban, Stollár Fanny a román Mihaela Buzarnescu oldalán két szettben verte Udvardy Panna és az amerikai Jamie Loeb kettősét.    


Fotó: MTI

Borítókép; MTI 

Legnépszerűbb cikkek