| 2018. október. 28. | 1 perc olvasás

Babos Tímea ismét WTA-világbajnok

A női tenisz idényt lezáró WTA világbajnokság női párosának döntőjében a címvédő Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán a cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková páros ellen lépett pályára, és 85 perc alatt 6:4, 7:5-re nyert, így a soproni születésű teniszező második világbajnoki címét szerezte!


Fotó: Roslan Rahman / AFP

Egy évvel sporttörténelmi világbajnoki címe után Babos Tímea címvédőként érkezett Szingapúrba a női párosok versenyére az idényt lezáró tenisz-világbajnokságra, és ezúttal Kristina Mladenoviccsal menetelt be a döntőbe, ahol a világelső cseh páros, Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková ellen lépett pályára.

Az első játszmában mindkét páros koncentráltan kezdett, és 3:3-ig hozták is a saját adogatásaikat, aztán 24 perc játék után Babos aktív részvételével sikerült elvenni a csehek adogatását, 4:3-ra vezetett a magyar, francia páros.

Az idei Roland Garrost és Wimbledont megnyerő cseh párosnak ezt követően már nem maradt esélye, hogy visszajöjjön a játszmába, Babosék 36 perc után 6:4-re hozták az első szettet.

A második szettben csak 2:2-ig hozták a felek az adogatásukat, aztán megint Babos főszereplésével sikerült brékelni – igaz, ebben a játékban már egy nagy hibát is vétett a magyar lány, de a elvitathatatlan érdemei voltak az előny megszerzésében.

A folytatás viszont másképpen alakult, mint az első játszmában, a csehek ugyanis azonnal visszabrékeltek: a gödörbe kerülő Babos adogatását vették el semmire. 

A francia adogatójátéka alatt Babosnak volt ideje visszanyerni az önbizalmát, így – miután kikecmergett a gödörből – hozta az újabb adogatását, majd 55-nél szinte egymaga vette el Siniaková adogatását, így Mladenovic végül a világbajnoki címért szerválhatott, és a harmadik meccslabdát sikerült is megcsinálni, így Babos Tímea megvédte a címét, és pályafutása során második világbajnoki címét szerezte női párosban!

Legnépszerűbb cikkek