| 2020. október. 26. | 1 perc olvasás

Babos Tímea novembertől már az Australian Openre készül

A 27 éves játékos hétfői online sajtótájékoztatóján elmondta, néhány hét pihenő után a héten elkezd teniszezni, majd novemberben érkezik meg Budapestre edzője, Thomas Drouet.

"Melbourne-ben két hét karantén vár ránk a szobában, ami egy négy-öthetes felkészülés után nehéznek ígérkezik. Január 14-ig kellene kiérnünk Ausztráliába, de még nem sok információval rendelkezünk" - jelentette ki a világranglista 111. helyezettje.

A legjobb magyar női teniszező nemrég tért vissza korábbi edzőjéhez, Thomas Drouet-hez. Ennek kapcsán azt mondta, nehéz döntést hozott meg, amikor abbahagyta a közös munkát Michael Joyce-szal, de a világjárvány miatt márciustól szeptemberig nem tudott együtt dolgozni az amerikai trénerrel.

"Ebben az időszakban édesapám segített, és nem tudtuk, meddig tart ez az állapot. Thomas hasonló helyzetben volt a kínai tanítványával, és az eltervezett tíz napból négy hét lett Magyarországon. Ő szakmailag közelebb áll hozzám, és a Roland Garros után eldöntöttem, hogy vele folytatom" - fejtette ki.

A megnyert januári Australian Openről elmesélte, a WTA-világbajnokság óta nem találkozott párostársával, Kristina Mladeniviccsal, és a pár hónapos szünet jó játékra sarkallta őket. A US Openről - melyről partnerének koronavírusos kontaktja miatt kizárták őket - úgy vélekedett, azt lett volna a legkönnyebb megnyerni, de vigasztalja, hogy így hivatalosan veretlenek maradtak az idei Grand Slameken.

"Ezzel már nem igazán foglalkozom, persze még mindig zavar, hogy nem tudom, mi történt. Érthetetlen döntés volt, mert csak negatív tesztjeink voltak, de még aznap délután hazarepültem, és egy itthoni negatív teszttel tovább tudtam menni Rómába" - fejtette ki.

A szintén megnyert párizsi Grand Slam-tornáról közölte, tudták, hogy ez az utolsó verseny, és ez lehet az utolsó nagy dobásuk az idén.

"Nagy dolog, hogy ennyi meccset nem jó játékkal is meg tudtunk nyerni, de valahogy sikerült" - mondta mosolyogva. "Azóta nem nagyon teniszeztem, ami jólesik, mert idén nyolc hetet töltöttem buborékban".

Borítókép forrása: Internet 

Legnépszerűbb cikkek