| 2019. január. 21. | 2 perc olvasás

Babos Tímeáék már az elődöntőben

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic bejutott az elődöntőbe az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon! A címvédő páros alig több, mint egy óra alatt győzött egy belga-svéd duó ellen.

Csak a nyitó játék alakult rosszul, utána a címvédő kettős meggyőző játékkal múlta felül ellenfelét a szezon első Grand Slam-versenyén.

A 33 perces első szett nyitó játékát 0-ra nyerte fogadóként Flipkens és Larsson, de ekkor állt utoljára jobban a 13. helyen kiemelt páros. Timi és Kristina Mladenovic rendkívül meggyőző teljesítménnyel fordított!

A címvédő kettős a 15-re brékelt a második gémben, majd a negyedik játékban úgy nyerte el ellenfele szerváját, hogy 40-15 után egyenlített, majd még öt adogatóelőnyt hatástalanított. Timi és Kiki Mladenovic 4:1 után 40-re brékelt, a harmadik esélyt használta ki. A következő gémben a magyar-francia kettős mindössze egy labdamenetet veszített adogatóként.

A második szettre nagyot javult Flipkens és Larsson, 4:3-ig mindig hozta az adogatását. A belga-svéd kettős az ötödik gémet bréklabdáról fordította meg. Timi és Kristina Mladenovic aztán a szett – és a mérkőzés – utolsó játékában remekelt! 4:4 után a magyar-francia páros 0-ra brékelt, majd saját adogatását is 0-ra hozta.

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a negyeddöntőben a 9. helyen kiemelt Raquel Atawo és Katarina Srebotnik lesz.

Az 1982. december 8.-án született amerikai játékos 28. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 10. (2015. március 2.) volt. Atawo eddig 18-18 WTA Tour- és ITF-versenyt nyert női párosban. Öt évvel ezelőtt elődöntős volt az Australian Openen, ez a legjobb eredménye Melbourne-ben.

Az 1981. március 2.-án született szlovén játékos 23. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 1. (2011. július 4.) volt. Srebotnik eddig 39 WTA Tour- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Pályafutása során 5 alkalommal jutott Grand Slam-versenyen döntőbe női párosban: 2011-ben Květa Peschke oldalán veretlen maradt Wimbledonban. Vegyespárosban 11 fináléban volt érdekelt, ötször diadalmaskodott (1999: Roland Garros, társ: Piet Norval, 2003: US Open, társ: Bob Bryan, 2006: Roland Garros, társ: Nenad Zsimonjics, 2010: Roland Garros, társ: Zsimonjics, 2011: Australian Open, társ: Daniel Nestor).

Legnépszerűbb cikkek