| 2019. június. 9. | 1 perc olvasás

Babos Timiék megnyerték a Roland Garrost!

Babos Tímea és a francia Kritina Mladenovic női párosban megnyerték a Roland Garrost! A soproni teniszező az első magyar nő, aki egynél több Grand Slam-et tudott nyerni.

Élete első Roland Garos döntőjében léphetett pályára Babos Timi, aki ezzel első magyarként már mind a négy Grand Slamen finalista lett - közölte hivatalos honlapján a Magyar Tenisz Szövetség. Partnere, Kristina Mladenovic 2016-ban játszott már döntőt Caroline Garciával, és 2015-ben vegyes páros döntőt is Daniel Nestorral, melyekből előbbit meg is nyerte.

Az ellenfél, a kínai Duan/Zheng páros meglepetésre került a fináléba, már ami a ranglista helyezésüket illeti, mert játékban nagyon jó szintet képviselnek.

A mérkőzést azért Timiék irányították, 3-2-nél pedig sikerült is a break és sorozatban hat gém megnyerésével az első szettet 6-2-re hozták és a másodikban is 2-0-s vezetésre tettek szert.

A kínaiak ekkor breakelni tudtak, de ezt Timiék egyből visszavették, ezzel 3-1-re elhúztak, majd nem sokkal később már 4-1 volt, innen pedig az ellenfél már nem tudott fordítani, Timiék 62 63-ra nyertek és ezzel a magyar versenyző megszerezte karrierje második Grand Slam címét!

Az első magyar női játékos, akinek egynél több Grand Slam címe van és Taróczy Balázs mellet a másik magyar, aki egynél több GS-győzelemmel rendelkezik.

Legnépszerűbb cikkek