| 2021. május. 22. | 2 perc olvasás

Bajnok a Soproni Tigrisek U14-es csapata

Magabiztos és domináns játékkal sikerült megszereznie az első helyet a Soproni Tigrisek U14-es csapatának a Regionális Bajnokok Döntőjén, legyőzve Nyíregyháza, Békés és Dunakeszi A csapatait – írta az egyesület közösségi oldalán.

Az eredmények:

Soproni Tigrisek - DMTK: 97-68

Soproni Tigrisek - NYKK Eötvös/A: 93-67

Békési SZSK - Soproni Tigrisek: 71-104

A beszámoló szerint május 15-én és 16-án kemény védekezéssel és hatékony támadójátékkal mutatkoztak be Nyíregyházán az U14-es Tigrisek, ami aztán az egész tornára jellemző volt a játékosokra. Minden felállásban sikerült jól végrehajtani az edzői utasításokat, az adott taktikát betartva, gyakorlatilag folyamatosan rést találva az ellenfél pajzsán folyamatosan jó volt a támadás képe. A védekezés egységes képet mutatott, így az ellenfeleknek komolyan meg kellett küzdeniük egy-egy pontért. Mindezekneknek köszönhetően a legszorosabb meccset is 26 ponttal nyerték.

A beszámoló idézi Forrai Dániel edzőt, aki azt mondta, hogy „először is, óriási gratuláció a fiúknak! Azoknak is, akik a döntőn nem kerültek keretbe, hiszen ez az ő sikerük is. Egy igazi csapatépítő tréninghétvégén vagyunk túl, a győzelmek pedig a ráadás, aminek nagyon örülünk. Természetesen a helyén kezeljük a sikert, de építkezünk a szezon pozitívumaiból. Ilyen például, hogy a srácok megtanulták: minden mérkőzésen, az ellenfél képességeitől függetlenül a legjobb teljesítményre kell törekedni”.

Hozzátette, hogy „a tornán nagybetűs CSAPATként működtek a fiúk, figyeltek egymásra pályán és pályán kívül is. Mindenki azt tette, ami a dolga, nem vállalt sem többet, sem kevesebbet, és ez egy rendkívül agilis egységképet mutatott, amit jó volt nézni”.

Kitért arra is, hogy Tallós Levi és Szalontai Máté sérülés utáni rehabilitációjukat épp, hogy befejezték, de így is válogatottakhoz méltóan irányítottak a csapatot. Nyikos Jenci ellentmondást nem tűrő palánk alatti, ponterős játékával nagyban hozzájárult a győzelmekhez. A vezértengely egy fontos kulcsszereplője volt még Varga-Köppel Zéti, aki - szépen csendben, alázatos munkával - mindig ott nyújtott extrát, ahol szükség volt rá. Erre az idősebb korosztályban is kevesen képesek – fogalmazott, majd úgy folytatta, hogy a Keresztényi fivérek bivalyerős láncszemek, különösen a védekezésben, Tibinek ráadásul nagyon beérett a játéka. Rogács Simi Forrai Dániel szerint a szezon legjobb formáját hozta, ahogy a többiek - Galambos Marci, Pustejic Ari, Molnár Áron - is a legjobbra törekedtek. Az elsőévesek, Pető Lóri, Baumgartner Bálint és Czáher Geri nagyon hasznosan játszottak, bármikor pályára lehetett őket küldeni.

Forrai Dániel a beszámolóban kiemelte, hogy mivel gyerekekről van szó, a sportteljesítmény mellett figyelniük kell az iskolai eredményekre is. „Külön öröm és büszkeség, hogy a játékosok igyekeznek mindkét pályán jó teljesítményt nyújtani. Jó példaképként szolgálhat Levi, Máté és Zéti is, akik tehetséges játékosokként nagyon szorgalmas tanulók. A jó iskolai teljesítmény segíti a jó sportteljesítményt, és fordítva. Arra ösztökéljük az egyesületnél a srácokat, hogy ezt mindig tartsák szem előtt. Ha így tesznek akkor 17-18 évesen csak annyit kell majd eldönteniük, hogy a kosárlabdával vagy a tanulással szeretnének komolyabban foglalkozni”.

Fotó forrása: facebook.com/sopronitigrisek

Legnépszerűbb cikkek