| 2016. március. 13. | 1 perc olvasás

Bajnok Darazsak!

Bajnoki címet szerzett a Soproni Darazsak Akadémia csapata a nemzeti leány junior bajnokság döntőjében. A Novomatic Arénában rendezett nyolcas döntőt veretlenül nyerték a fiatal soproni hölgyek.

A Soproni Darazsak junior csapata nagyon készült a hazai környezetben lejátszott nyolcas döntőre. Horváth József edző együttese egyértelműen győzelemre tört a fináléban. A soproni csapat a csoportmeccseket magabiztosan kezdte: mind a Szeged, mind pedig a Győr ellen a cserejátékosok is szóhoz jutottak a nagy különbségű győzelemmel végződő meccseken, a Csata DSE elleni siker pedig már a csoportelsőséget jelentette a Darazsaknak.

Az elődöntőben az örök rivális Pécs várt a lányokra. A Sopron elhúzott az első percekben, a PEAC visszakapaszkodott, a vége azonban ismét magabiztos soproni győzelem lett. Az elődöntő végeredménye: Soproni Darazsak Akadémia – PEAC–Kosárlabda Akadémia Pécs 81–55.

A döntőben azzal Vasas Akadémia együttesével találkozott a Sopron, amely a hazaiakhoz hasonlóan szintén magabiztosan menetelt a nyolcas döntő fináléjáig. A kiélezett küzdelem azonban elmaradt: a Darazsak húzóemberei, Dubei Debóra, Weninger Virág, Böröndy Dominika, Kocsis Fanni és Czukor Dalma ez alkalommal is ellentmondást nem tűrően kosárlabdáztak. A soproni lányok már 40 ponttal is vezettek a döntőben, végül 31 pontos sikerrel hódították el az országos bajnoki címet. A döntő végeredménye: Soproni Darazsak Akadémia – Vasas Csata 91–60.

Dubei Debóra és Weninger Virág bekerült a torna All Star ötösébe, a soproni csapat legjobbjának pedig Kocsis Fannit választották.

– Egyesületünk minden edzője és játékosa kellett a sikerhez. Örülök, hogy ezekkel a tehetséges lányokkal dolgozhatok – mondta Horváth József edző.

Legnépszerűbb cikkek