| 2017. május. 21. | 1 perc olvasás

Bajnoki dobogón végeztek a soproni kerekesszékes kosárlabda csapatok

A hétvégén került megrendezésre a Novomatic Arénában a Nemzeti Kerekesszékes Kosárlabda bajnokság utolsó fordulója, ahol a Soproni Tigrisek csapata az ezüstérem megszerzéséért szállt harcba.

A tét nem volt kicsi, hiszen ebben az utolsó bajnoki fordulóban a Tigriseknek egy esetleges DVTK elleni győzelem nem csak számukra jelentette volna az ezüstérmet, de egy ilyen győzelemmel a másik soproni csapatnak a Soproni Sólymoknak is kedvezhettek volna, akik így egy bronzéremmel gazdagodhattak volna.  

A kiélezett és jó iramú meccseken látszott a küzdeni és a győzni akarás minden csapat részéről, amelyek azonban sportszerűen a Fair Play szellemében zajlottak. 

A sokak által nagyon várt -  soproni szempontból kiemelt fontosságú mérkőzés -  Soproni Tigrisek - DVTK meccs meghozta a várt sikert, hiszen a Tigrisek 58-26 arányban hozták a mérkőzést, így bebiztosítva azt, hogy mind a két helyi csapat dobogós helyen zárja az idei bajnoki esztendőt. 

A díjátadó ünnepségen Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere gratulált a csapatoknak, aki hozzátette hogy példaértékű az a sportszeretet és küzdeni tudás amely a résztvevő csapatok hozzáállását jellemezte a torna során, amely az mellett hogy rendkívül izgalmas mérkőzéseket hozott, közönségszórakoztató is volt. 

A kupákat és az érmeket Dr. Simon István alpolgármester és Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnökségi tagja adta át a játékosoknak, majd sor került a nagy közös ünnepségre is. 

 

A bajnokság végeredménye:

1.hely: Törekvés SE
2.hely: Soproni Tigrisek SE
3.hely: Soproni Sólymok
4.hely: DVTK Miskolc

 


fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek