| 2019. október. 24. | 1 perc olvasás

Balesetet okozott az ittas vezető Sopronban

Az elmúlt 24 órában a rendőrök kettő ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Egyikük balesetet is okozott.

Az elmúlt 24 órában a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az egyenruhások 1248 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést a közlekedésben résztvevőkkel szemben. Négy esetben jelzett pozitív értéket a szonda, a mosonmagyaróvári és a győri rendőrök egy-egy, míg a soproni járőrök két ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Egyikük, egy 29 éves férfi közlekedése során az egyik soproni körforgalomban nem tudta bevenni a kanyart, és egy útirányt jelző táblának is nekiütközött.

A 84-es számú főúton, a Verő utca irányából a körforgalmi kereszteződés felé közlekedett a Volkswagen típusú autó vezetője 2019. október 23-án 23 óra 40 perckor. A szemle során megállapított adatok szerint a sofőr - a körforgalmi kereszteződést megelőzően - egy balra ívelő kanyar után feltehetően nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét, így felhajtott az úttest közepén kialakított terelőszigetre, ahol a gépkocsival megcsúszott, majd egy útirányt jelző táblának ütközött. Ezután a személyautó továbbsodródott a körforgalom középpontja felé, és a virágágyáson állt meg.

A balesetben a járművezető nem sérült, azonban a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért az intézkedő rendőrök a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és őt további mintavételre előállították a kapitányságra.

Az eset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:
- Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
- Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
- Már egy pohár szeszesital elfogyasztása is számít.
- Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Legnépszerűbb cikkek