| 2019. november. 19. | 1 perc olvasás

Balesetet okozott Nagycenknél, majd elhajtott a helyszínről

Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki a balesetben. A Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az eset kapcsán.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy személygépkocsi vezetője közlekedett 2019. november 15-én 15 óra 20 perckor a 84-es számú főúton, Nagycenk irányából Sopronkövesd felé. Haladásakor a főút 104. kilométerszelvényében az úttest jobb oldalára leállított, hatósági jelzés nélküli, terelőoszloppal megjelölt gépkocsit akarta kikerülni. A manővere során áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol az ott szabályosan közlekedő Daewoo típusú autóval ütközött. A balesetet okozó ismeretlen sofőr a járművével megállás nélkül továbbhajtott Sopronkövesd felé anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. Az ütközés szemtanúja értesítette a hatóságot a történtekről, majd a baleset helyszínét elhagyó kocsit folyamatosan követve informálta a rendőrség ügyeletét a jármű aktuális helyzetéről, így a járőrök Nagycenken megállították és igazoltatták a Volkswagen típusú gépjármű vezetőjét. Az intézkedők az 57 éves női sofőrrel szemben alkoholtesztert akartak alkalmazni, azonban ő megtagadta ezt, ezért elfogták, és előállították a soproni kórházba mintavételre. 

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az 57 éves révfülöpi járművezetővel szemben cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - 2019. november 18-án - indított büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Borítóképünkön a vétlen gépjármű látható!

Legnépszerűbb cikkek