| 2021. március. 4. | 1 perc olvasás

Bálint világbajnok lett

Úry Bálint világbajnoki címet szerzett az U18-asok mezőnyében óriásműlesiklásban - írja az utanpotlassport.hu. A 18 éves versenyző a bulgáriai Banskóban zajló junior alpesisí-világbajnokságon az U21-es síelők között a 30., versenyzőtársa, Beszterczey Kristóf pedig a 42. helyen zárt óriás-műlesiklásban.


Forrás: Hungarian Ski Association Facebook oldala

A nyitó napon Super G-ben még nem figyelhettünk magyar versenyzőt a junior korú alpesi síelők banskói világbajnokságán, ám a csütörtöki óriás-műlesiklásban már akadt magyar érdekeltség - olvasható az utanpotlassport.hu tudósításában. Úry Bálint és Beszterczey Kristóf szereplése pazarnak mondható: 18 évesen az U21-esek mezőnyében a 30., illetve a 42. helyet szerezték meg, ám a saját korosztályuk összevetésében az első, valamint az ötödik helyen zártak. Vagyis magyar versenyző állt a dobogó tetején a bulgáriai vb-n.

A reális értékeléshez azonban hozzátartozik, hogy a hagyományosan nagy sínemzetek (Egyesült Államok, Ausztria, Norvégia, Olaszország stb.) nem indítottak 18 éves vagy annál fiatalabb versenyzőket. A két magyar sportoló Japán, Albánia, Románia, Thaiföld, Törökország, Puerto Rico, Tajvan, Hongkong és Portugália legjobbjait utasította maga mögé. Ezt csak azért fontos hangsúlyozni, hogy tisztában legyünk az eredmény jelentőségével, és legközelebb – amikor netán a korosztály komplett élmezőnye felvonul –, ne csalódásként éljük meg a szintén dicséretesnek mondható top 20-as, esetleg top 30-as helyezést. Persze a fiúk abban a mezőnyben, amely megjelent a viadalon, saját korosztályukban a legjobbak közé tartoztak.

A vb-nek ráadásul még közel sincs vége: pénteken következik a fiúk műlesiklása, szintén Úryval és Beszterczeyvel, majd jön a lányok versenye, amelyben Tóth Zita képviseli a magyar színeket.

utanpotlassport.hu

 

Címkék: sport

Legnépszerűbb cikkek